Gemeente Vlaardingen


Waterplan gepresenteerd

06 november 2007

De trotse winnaars

Het Waterplan, een gezamenlijke visie van het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente op het water in de stad, is inmiddels vastgesteld. Woensdag 31 oktober openden wethouder Hans Versluijs en hoogheemraad Tineke Ruijgh-Van der Ploeg een tentoonstelling met de mooiste inzendingen van de bijbehorende fotowedstrijd.

De winnende foto werd gemaakt door mevrouw Middendorp, zij ontving een VVV-bon van 500. De tweede prijs ging naar Ruud Ham, de derde naar Ton Tobé.

Het waterplan is een gebiedsgericht plan waarin samenhangende thema's rond waterbeheer worden behandeld. Niet alleen de waterkwantiteit - droge voeten - komt dus aan de orde, maar ook aspecten als (biologisch) gezond water, riolering, water in samenhang met ruimtelijke ontwikkeling in een gebied, recreatie en beleving van water. Op dit moment zijn we bezig om het Waterplan uit te werken in een uitvoeringsprogramma. Bovendien staat er nog een deelplan op stapel: over grondwater en bodemdaling.

De fototentoonstelling is tot en met 3 januari te zien in het Centrum Natuur- en MilieuEducatie (Hofsingel 82-84), werkdagen 8.00 - 16.30 uur.

Op de foto vlnr: hoogheemraad Tineke Ruijgh-Van der Ploeg, wethouder Hans Versluijs, mevrouw Middendorp,Ton Tobé en Ruud Ham.