Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (6/11)

WAALWIJK, 6 november 2007

Grote brand in Waalwijk 2^e bericht

WAALWIJK: Vannacht heeft zoals eerder gemeld een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zanddonkweg. In een eerder bericht werd door de politie het vermoeden uitgesproken dat in het gebouw een hennepkwekerij zat. Dit is tot op heden echter niet gebleken. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.

De brandweer schaalde vannacht op naar zeer grote brand. Er werd een wietlucht geroken in de omgeving van het gebouw. Dit gecombineerd met het gegeven dat in het pand de afgelopen jaren al meerdere keren een hennepkwekerij is aangetroffen, deed bij de politie het vermoeden ontstaan dat er mogelijk een hennepkwekerij zat die de brand zou hebben kunnen veroorzaakt. Nadat de brand meester was, is een eerste onderzoek ingesteld. Hierbij zijn echter geen zaken aangetroffen die dit vermoeden bevestigen. De technische recherche wilde vanmiddag het pand ingaan, maar zag daar vanwege de gevaarszetting vanaf. Er zal eerst gestut worden voordat de sporenonderzoekers naar binnen gaan. De politie houdt het er nu op dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.

Politie op zoek naar airbagdieven

OOSTERHOUT: Een medewerker van een beveiligingsdienst heeft vannacht omstreeks 01.30 uur ontdekt dat op het terrein van een garagebedrijf aan de Beneluxweg in maar liefst 13 autos was ingebroken.

De daders waren kennelijk uit op de airbags. De diefstal moet tussen 00.30 en 01.30 uur hebben plaats gevonden. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. De bewaker zag omstreeks 01.30 uur dat bij 13 personenautos van het merk Ford de linkerzijruit was ingeslagen. Vervolgens hadden de dieven de airbag uit twaalf voertuigen gehaald. Bij één wagen was het bij een poging gebleven. De politie heeft een aangifte van het gedupeerde bedrijf opgenomen.

Twintig bekeuringen bij verkeerscontrole in Terheijden

TERHEIJDEN: De politie heeft maandagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Bredaseweg. Er werden negen bestuurders bekeurd vanwege het overtreden van de maximum snelheid (50 km / uur). De hoogst gemeten snelheid was 69 km / uur. Verder werden negen automobilisten bekeurd omdat ze geen gordels droegen. Twee personen gingen op de bon omdat ze niet handsfrree belden.

Koe breekt los uit de weide

OOSTEING: Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft gisteren aan het eind van de middag een koe die losgebroken was aan de Heikant terug de wei in kunnen drijven. De agenten die ter plaatse kwamen hebben de eigenaar van het beest van het incident in kennis gesteld en hem geattendeerd op de slechte afrastering.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

EETHEN: Vanmorgen is omstreeks 0.715 uur ontdekt dat er is ingebroken in een bedrijfspand aan de Korten Bruggert. Omstreeks 06.30 uur ging het alarm af. Een eerste onderzoek van de zoon van de aangeefster rondom het pand leverde geen bijzonderheden op. Later bleek echter dat er naast de hoofdingang een raam was ingeslagen. Er was een kassa met wat kleingeld gestolen. De kassa is op het terrein teruggevonden.

Jongen gewond bij verkeersongeval in Made

MADE: vanmorgen heeft omstreeks 08.10 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de rotonde van de kruising van de Tuinbouwweg en de Steelhovensedijk. Hierbij raakte een 11-jarige fietser uit Made gewond. Hij had letsel aan een pols en enkele schaafwonden. Het slachtoffer dat wel aanspreekbaar was, werd door de GGD overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

De fietser reed over de fietsrijbaan komende uit de richting van de Steelhovensedijk. Hij verleende op het kruispunt Steelhovensedijk / Tuinbouwweg, welke een rotonde heeft, geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste, een 23 jarige vrouw uit Made die op de kruisende weg reed, waardoor een aanrijding ontstond. De fietser klapte tegen de voorruit aan de passagierszijde en kwam op de grond terecht. Van de geschrokken bestuurster is een verklaring opgenomen. Zij verklaarde dat haar zicht belemmerd was door de laagstaande zon. Ze had enkele fietsers al over laten steken en de jongen met wie zij in aanrijding was gekomen, had ze niet gezien. In hoeverre ook zij in overtreding was wordt nader onderzocht.

Auteur: Willem van Hooijdonk