Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Presentatie Detailhandelsnota Stadsdeel Zuidoost

Op 3 oktober jl. is de Detailhandelsnota 2007 gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de diverse winkelcentra
(winkeliersverenigingen, eigenaren en beheerders) in Zuidoost maar ook van vertegenwoordigers van ondernemersorganisaties en de gemeente Amsterdam.

Dagvoorzitter was de heer Mark van der Horst, ervaren bestuurder in dit stadsdeel en voormalig wethouder van de gemeente Amsterdam en sinds 1 oktober jl. voorzitter van MKB Amsterdam. Voor de aanwezigen was de bijeenkomst tevens een kennismaking met de nieuwe portefeuillehouder Economische Zaken van Zuidoost, de heer Emile Jaensch.

Na de presentatie van de nota door Pauline Mbundu, medewerkster bij Economische Zaken van stadsdeel Zuidoost, ontstond een levendige discussie aan de hand van een aantal stellingen. Rode draad in de discussie was het functioneren van de diverse winkelcentra en welke partijen daarin een verantwoordelijkheid dragen.

De algemene conclusie van de aanwezigen was, dat de kwaliteit en het functioneren van de diverse winkelcentra in Zuidoost een gemeenschappelijke zaak is van eigenaren, winkeliers en overheid. De aanwezigen onderstreepten het belang om de samenwerking tussen deze 3 partijen te intensiveren.

Eén van de aanbevelingen van de nota is de aanstelling van een winkelstraatmanager. Inmiddels is Inge Niks op 24 oktober jl. in deze functie gestart. De komende twee jaar zal zij namens de drie partijen de kwaliteit van de winkelcentra en de aantrekkingskracht van de winkels helpen verbeteren.

Op 27 november a.s. wordt de Detailhandelsnota behandeld in de raadscommissie Werk & Diversiteit.