Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet- Fietsendiefstal op NS-station stevig aangepakt  |
De politie van Nunspeet is sinds een aantal weken gestart met een project om de fietsendiefstal op en rond het NS-station terug te dringen. De politie spoort met een speciaal apparaat gestolen fietsen op en brengt ze naar het politiebureau, waar de fiets door de rechtmatige eigenaar opgehaald kan worden. Daarnaast deelt de politie op het NS-station een folder uit met handige tips om fietsendiefstal te voorkomen.

PDA-opsporingsapparaat De politie beschikt over een PDA opsporingsapparaat, waarmee gestolen fietsen snel opgespoord kunnen worden. In het apparaat staat een data-base met daarin framenummers en andere kenmerken van gestolen fietsen. Als de politie vermoedt dat een aangetroffen fiets gestolen is, kan men op dit apparaat de kenmerken van de fiets intypen, waarna het vermoeden al of niet wordt bevestigd. De politie zal aanzienlijk meer uren aanwezig zijn op het NS-station, om eventueel gestolen fietsen te controleren en mee te nemen naar het politiebureau. De fiets kan hier vervolgens door de rechtmatige eigenaar opgehaald worden. Daarnaast zal de politie proberen fietsendieven op heterdaad te betrappen door het opzetten van postacties bij gesignaleerde gestolen fietsen.

Folder In de folder die de politie verstrekt staan een aantal handige tips: -Zet uw fiets, brommer of scooter altijd op slot, ook als u maar even weg bent; -Zet uw fiets met een extra beugel- of kabelslot vast aan een hek; -Noteer thuis zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets, waaronder het framenummer, zodat de fiets makkelijk op te sporen is zodra hij wordt gestolen; -Graveer uw postcode met huisnummer in het frame van de fiets; -Doe bij diefstal van uw fiets altijd aangifte bij de politie.


---


---


---

---- --