Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden op Promotiedagen Noord-Nederland

De gemeente Coevorden geeft samen met de gemeente Emmen acte de présence tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland op 6 en 7 november in Martiniplaza te Groningen. Coevorden organiseert mede het Nordconnect-plein.

`Regio Emmen Coevorden' is de naam waarmee de twee gemeenten zich tijdens de Promotiedagen profileren. Nordconnect is een projectorganisatie, opgezet en gefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Nordconnect heeft als doel de samenwerking tussen Noord-Nederland en de Noord-Europese regio's op de Noordelijke Ontwikkelingsas (NOA) te stimuleren en te verbeteren. Zo bouwt Nordconnect aan de uitbreiding van de (handels)relaties en kennisnetwerken. De NOA is de as die Sint-Petersburg, Scandinavië, Noord-Duitsland en de Randstad met elkaar verbindt.

Economische ambities

Tijdens de Promotiedagen zullen deelnemers uit verschillende NOA-regio's (Scandinavië en Baltische Staten, Polen, Noord-Duitsland) aanwezig zijn, zoals overheden, bedrijven en de ambassadeurs van de NOA-landen. Noord-Nederland is de toegangspoort tot deze regio. Daarmee ontwikkelt het Noorden zich tot een aantrekkelijk en vanzelfsprekende schakel tussen de Randstad en Noordoost-Europa. Dit past uitstekend in de economische ambities van de gemeente Coevorden, die met goede verbindingen via weg, water en spoor de logistieke draaischijf is tussen de Randstad en het Oosten.

Contacten

Op het Nordconnect-plein zijn tijdens de beursdagen twee contactbijeenkomsten waar bedrijven uit verschillende sectoren (Transport & Logistiek, Dienstverlening, Import & Export, Sensor, Water, Energie, Life Science & Agribusiness) aanwezig zijn. Voor de gemeente Coevorden thema's waar interessante contacten opgedaan kunnen worden.