Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RICHARD KRAJICEK FOUNDATION AWARD 2007

Win E10.000 met je eigen sportproject!

NIEUWEGEIN, 6 NOVEMBER 2007 - In december starten de voorrondes van de Richard Krajicek Foundation Award (RKFA) in de provincie Utrecht. De Award wordt eind februari 2008 uitgereikt aan het meest originele en educatieve (buurt)sportproject voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 23 jaar. In aanmerking komen scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang, gezondheidszorg, gemeenten en natuurlijk de jongeren zelf. De winnaar van de voorrondes wint 1.000 euro en mag de provincie Utrecht vertegenwoordigen op de landelijke Award uitreiking. De winnaar van de Award, welke persoonlijk wordt overhandigd door Richard Krajicek, krijgt E10.000,- mee naar huis.

Hoe doet jouw project mee?
Een project maakt kans op de Award als het thema Meedoen door sport tot uitdrukking komt in de activiteit. Dat kan op één of meer van de volgende manieren:
. kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders doen zelf actief mee in het project als bedenker, organisator of begeleider
. de jeugd met fysieke of mentale beperkingen doet mee
. verschillende culturen sporten en bewegen (samen)
. sport om gezonder te leven

. samenwerken om contacten te verbeteren in de buurt of stad De activiteit moet in 2007 in Nederland zijn uitgevoerd. Iedere organisatie kan zich voor 1 december a.s. opgeven via de website www.krajicek.nl/rkfaward.

Utrechtse Ladyfit voetbal: winnaar 2006!
Op 21 februari 2007 won Ladyfit voetbal uit Utrecht de Richard Krajicek Foundation Award 2006. Sinds februari 2006 biedt Ladyfit voetbaltrainingen aan meisjes en dames vanaf 5 jaar. Wat startte met een handjevol nieuwsgierige sportievelingen groeide in een paar maanden uit tot een groep van zestig leden, verdeeld over drie leeftijdscategorieën.

Organisatie
De Richard Krajicek Foundation, het Nederlands Jeugdinstituut/NJi en NISB organiseren de Richard Krajicek Foundation Award 2007 in opdracht van het ministerie van VWS. Sportservice Midden Nederland verzorgt de Utrechtse voorverkiezingen.

Informatie
Het inzendformulier en alle details van het evenement staat op de site www.krajicek.nl/rkfaward. Op deze site en op www.nji.nl/rkfaward staat alle informatie die nodig is om mee te kunnen doen. Alle inzendingen worden opgenomen in de Databank Opvoeding door sport om zo als voorbeeld en inspiratie te dienen voor anderen. De databank is te vinden op http://www.nisb.nl/opvoedingdoorsport Voor meer vragen kunt u terecht bij Pieter Paul Bakker van het Nederlands Jeugdinstituut/NJi (afdeling Educatie&Opvang) via T 030 230 66 47 of e-mail rkfaward@nji.nl.


---

Noot voor de redactie (