Ingezonden persbericht


6 NOVEMBER 2007

Stationtaxi B.V. start als eerste in de Benelux met Pink Lady Cab®, taxi voor én door vrouwen. Loco-burgemeester van Tilburg, mevrouw Els Aarts (tevens wethouder van verkeer en vervoer) zal op 6 november de eerste rit gaan maken. Ze wordt omstreeks 14.30 uur verwacht op het Tilburgse Stadhuis. Twee taxi s met roze bestickering en dakschild gaan vervolgens in Tilburg en omstreken aan de slag.

Veel dames vinden het prettig als een chauffeuse hen ophaalt en wegbrengt , zegt initiatiefneemster Tanja Schollen van Stationtaxi. Schollen kreeg haar idee toen verschillende vrouwelijke klanten haar vertelden dat ze het als prettig ervaarden wanneer ze gereden werden door een vrouw. Vooral tijdens de avonduren en in de nacht kreeg ik deze opmerkingen. Ze peilde bij haar vrouwelijke chauffeurs en die kregen vaak dezelfde reacties van klanten. Met Pink Lady Cab proberen wij het veiligheidsgevoel bij veel vrouwen te vergroten. Maar ook vrouwen die vanwege geloofsovertuiging niet bij een mannelijke chauffeur in stappen, kunnen gebruik gaan maken van de Pink Lady Cab.

Pink Lady Cab heeft niet alleen voordelen voor de klant zelf. Wij hebben zelf al veel vrouwen in dienst, maar we verwachten hiermee nog meer vrouwen voor de taxibranche te interesseren . En ook dat is een niet onbelangrijk voordeel in een branche die grote problemen kent met het invullen van vacatures.

In Teheran, Mexico-stad, Dubai, Manchester en Londen bestaan al taxibedrijven met chauffeuses in dienst die uitsluitend vrouwen vervoeren. Voor de Benelux is Stationtaxi met Pink Lady Cab de eerste. Maar Schollen verwacht dat er snel meerdere taxibedrijven in Nederland zullen volgen. Voor Pink Lady Cab hebben wij een franchiseformule opgezet. Deze is toegankelijk voor elk geïnteresseerd taxibedrijf, maar bijvoorbeeld ook voor startende ondernemers.

Stationtaxi was vorig jaar ook al in het nieuws met een noviteit. Toen introduceerde de Tilburgse onderneming, als eerste taxibedrijf in Nederland, het bestellen van taxi s per SMS. Heeft u een Pink Lady Cab nodig? Bel: 013 5.440.440 of SMS PINK + tijd, naam en adres