Ingezonden persbericht


CONSUMENT VINDT SUPERMARKT GEZOND

92% van de consumenten vindt dat supermarkten genoeg gezonde producten in het assortiment hebben. Dit resultaat wordt vanmiddag bekendgemaakt door het Convenant Overgewicht, waarvan het CBL onderdeel uitmaakt.

Gezond krijgt steeds meer ruimte op het schap. Bijna de helft van alle productintroducties speelt in op de gezondheidstrend, zo meldt het CBL. De opnamebereidheid bij supermarkten is groot. Gezonde producten hebben een hogere schaptolerantie. Dit betekent dat zij meer tijd krijgen om zich te bewijzen op de winkelvloer.

Ruim 3000 producten zijn al voorzien van een gezondheidslogo. Dit betekent een forse vermindering van de ingrediënten vet, suiker en zout. Het CBL verwacht de komende jaren een sterke groei van het aantal producten voorzien van een gezondheidslogo.

Supermarkten zijn volop bezig met de uitrol van hun plan 'Stimulans naar Balans' dat de consument helpt bij het maken van de gezonde keuze. Zo geven supermarkten informatie over de gezonde keuze in hun magazines, folders en op websites. Etiketten zijn uitgebreid met het oog op ingrediënten, calorieën en porties. Bovendien wordt op veel producten en uitingen in de winkel vermeld om 2 ons groente per dag te eten.



Ingezonden persbericht