Sun Microsystems boekt goed resultaat in eerste kwartaal boekjaar 2008

Amersfoort, 6 november 2007 - Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA) heeft goede resultaten geboekt in het eerste kwartaal van boekjaar 2008, afgesloten op 30 september 2007.

De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 3,219 miljard US dollar, een stijging van 1 procent vergeleken met de 3,189 miljard US dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2007. De brutomarge kwam uit op 48,5 procent van de omzet, een toename van 5 procentpunt vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het nettoresultaat, op basis van GAAP komt uit op 89 miljoen US dollar, wat neerkomt op een winst van 3 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2007 werd nog een verlies geboekt van 56 miljoen US dollar, of $0,02 per aandeel. De operationele kasstroom in het eerste kwartaal bedroeg $574 miljoen. De totale kaspositie aan het eind van het kwartaal kwam uit op 5,193 miljard US dollar.

"Wij hebben opnieuw een kwartaal weten neer te zetten met groeiende omzet en winst , zegt Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems. "Vooral succesvol waren onze zwaardere systemen, de abonnementgebaseerde identity management software, het Solaris 10 besturingssysteem, en onze virtualisatie-software.Verdere groei blijft ons hoogste doel voor 2008. We verwachten hierbij veel van onze nieuwe en extreem zuinige UltraSPARC T2 servers.

Voor het originele bericht klik hier.

Over Sun Microsystems

Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.



Ingezonden persbericht