Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke Publicatie

LaCie ontvangt prestigieuze awards voor ontwerp
FireWire-luidsprekers en Hub

Amsterdam, 6 november 2007 - LaCie heeft twee prestigieuze awards gewonnen voor zijn Hub en Firewire-luidsprekers. De Hub, ontworpen door de Fransman Ora-Ïto, ontving de Design Observer Award 2008. De Firewire-luidsprekers van de hand van ontwerper Neil Poulton werden geprezen met een Design Observer Star 2008. Het Franse Agentschap voor de Promotie van Industriële Creaties (APCI) kende de awards toe. De toekenning onderstreept dat LaCie een unieke benadering heeft van productontwerp en esthetiek. Dit realiseert het bedrijf onder andere door samen te werken met topontwerpers uit de hele wereld.

Ward Bauwens, Area Manager Benelux LaCie: Deze recentste erkenning van de LaCie FireWire Luidsprekers en Hub door APCI laat zien dat onze ontwerpstrategie succesvol is. Samen met topontwerpers maken we producten die vorm en functionaliteit combineren.

LaCie werd ook in 2007 erkend voor andere producten, waaronder:
* LaCie Rugged | Ontwerp door Neil Poulton Design Observer Star 2007
* LaCie Little Big Disk | Ontwerp door Neil Poulton Design Observer Star 2007
* LaCie Brick Desktop & Mobiele Edities | Ontwerp door Ora-Ïto Design Observer Award 2007
* LaCie FireWire Luidsprekers | ontwerp door Neil Poulton Janus 2007 Seal of Quality door het Franse Instituut voor Design
* LaCie Hub | ontwerp door Ora-Ïto Janus 2007 Seal of Quality door het Franse Instituut voor Design

APCI organiseeert vanaf 1999 de Design Observer Awards. Elk jaar beloont de organisatie de beste creaties die zijn ontstaan uit de samenwerking tussen bedrijven met ontwerpers. Dit jaar werden meer dan 160 producten geselecteerd, waarvan 39 de begeerde Design Observer Star voor het ontwerp ontvingen. LaCie behoorde tot de winnaars.

Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en de Milan Domus Academy, sprong Poulton voor het eerst in het oog van het publiek in 1989 als de ontwerper van de ageing pens , pennen die gemaakt zijn uit een levend plastic dat verandert van kleur en vorm door gebruik. Vandaag ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton goedverkopende en award-winning producten voor een reeks internationale klanten met inbegrip van LaCie & Artemide. Sinds 1991 leeft en werkt Poulton in Parijs, Frankrijk. www.neilpoulton.com

Ora-Ïto

Alhoewel zijn naam doet denken aan een Japanse achtergrond is ontwerper Ora-Ïto een Fransman. Een ontwerper die alles doet, hij was amper 20 jaar toen hij het allereerste virtuele merk creëerde in 1998. Naar het internationale voorplan geschoven, begon hij dan prestigieuze samenwerkingsovereenkomsten met L Oréal, Vogue Magazine, Heineken, Adidas, Kenzo, elektronische muzikanten AIR, Honda, Guerlain, Swatch en Nike. Voor meer informatie over Ora-Ïto bezoek www.ora-ito.com .

Over LaCie

Met vestigingen in de VS, Canada, Japan, Australië, Europa, Singapore en Hong Kong is LaCie de grootste fabrikant van computer randapparatuur voor Windows, Apple en Linus-gebruikers. LaCie vervaardigt externe opslagoplossingen en kleurenschermen die het digitale leven van professionals en gewone mensen helpen vergemakkelijken. LaCie heeft haar producten gedifferentieerd door originele ontwerpen en leidinggevende technologie. Gevestigd in Frankrijk in 1989 is LaCie genoteerd op Euronext onder FR0000054314 (LAC). Meer informatie is te vinden op www.lacie.com/nl.

# # #

Contact opnemen met LaCie

Progress Communications

Jan Willem Alphenaar

Telefoon: 020-363 11 52

E-mail: janwillem@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl

LaCie

Ward Bauwens

Telefoon: 0900-2252243

E-mail: wbauwens@lacie.com

www.lacie.nl

Foto s in hoge resolutie vindt u op http://www.lacie.com/nl/products/images/