Politie Limburg-Noord

Drie zaken in Plaats Delict: Limburg op L1-TV


Datum: 5-11-2007
Tijd bericht: 12:43
Plaats: ROERMOND / ECHT / HEIJTHUIJSEN / MAASTRICHT

In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma Plaats Delict: Limburg op dinsdag 6 november a.s. roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van drie misdrijven:



Poging overval antiekzaak Maastricht.
Op zaterdag 20 oktober vond een poging overval plaats op een antiekzaak in de Stokstraat in Maastricht. Eén dader bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen en een tweede dader hield buiten het pand in de gaten. De politie heeft bewakingsbeelden van de twee daders en is op zoek naar hun identiteit.

Ramkraak en andere misdrijven in Roermond en omgeving. Op dinsdag 9 oktober omstreeks 05.20 uur werd met een auto de pui van een videotheek geramd. Uit de videotheek werden sigaretten en aanstekers weggenomen. De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd, was gestolen in Roermond. Met deze auto zijn nog andere diefstallen en ramkraken gepleegd in Heijthuijsen, Roermond en Echt. De politie heeft beeldmateriaal van de vrouw die de winkeldiefstal pleegt en de gestolen spullen in de gestolen auto laadt.

Diefstal bromfiets in Roermond.
Op dinsdag 25 september werd rond 15.00 uur een bromfiets weggenomen vanuit een bromfietsstalling bij een school in Roermond. De volgende dag probeerden drie jonge mannen nog twee bromfietsen te stelen. De politie heeft ook van deze zaken beeldmateriaal dat in de uitzending getoond wordt.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 6 november om 17:00 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:00, 19:00, 20.00, 22.00 en 23:00 uur. Ook woensdag 7 november wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:30 en 13:30 uur. Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's van alle zaken op internetsite www.plaatsdelictlimburg.nl.