Ingezonden persbericht


Persbericht
Verdubbeling FD Gazellen in 2007 indicatie voor groeikansen van regionale economie

FD Gazellen Awards voor snelst groeiende ondernemingen in de provincies

AMSTERDAM, 24 oktober- Het Financieele Dagblad reikt in november tijdens zeven regionale bijeenkomsten FD Gazellen Awards uit aan de drie snelst groeiende ondernemingen per provincie. Deze FD Gouden Gazellen zijn de koplopers in de FD Gazellen-ranglijst, de lijst van snelle groeiers per provincie, die de krant eind november publiceert. Na de officiële uitreiking van de Awards, gaan de FD Gouden Gazellen samen met een aansprekende topondernemer op het podium in discussie over kansen in de regio. Met de FD Gazellen Awards wil de krant een vergrootglas leggen op de bv Nederland en het ondernemerschap in de regio stimuleren.

Het is het vierde jaar dat Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards-uitreikingen organiseert. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal Gazellen bijna verdubbeld tot 420 Nederlandse ondernemingen. De FD Gazellen Awards worden uitgereikt aan de snelste groeiers per provincie in drie categorieën: klein, middelgroot, en grote bedrijven.

Het is een spannende tijd voor ondernemers. Door de internationale turbulentie op de financiële markten en de krapte op de arbeidsmarkt kijken ondernemers en consumenten momenteel met andere ogen tegen economische groei aan. Dat kan interessante debatten opleveren , aldus Ulko Jonker, hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad.

Commissaris van de koningin
De officiële uitreiking van de FD Gazellen Awards 2007 tijdens de bijeenkomsten wordt bij nagenoeg alle bijeenkomsten gedaan door de betreffende commissaris van de koningin of de gedeputeerde van die provincie.

Criteria
De FD Gazellen-ranglijst komt tot stand op basis van de gedeponeerde omzetcijfers, gemeten over de laatste drie jaar. Bedrijven die twintig procent of meer zijn gegroeid, in het laatste jaar geen negatief resultaat hebben gerealiseerd en geen omzetteruggang hebben gekend, mogen zich een jaar lang FD Gazellen 2007 noemen. De snelste groeiers per categorie en per provincie mogen zich FD Gouden Gazellen 2007 noemen.

Multimediaal
Gedurende de hele maand november berichten Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio uitgebreid over de FD Gazellen 2007, met verslagen, achtergronden en analyses over ondernemen in Nederland. Op 28 november wordt afgesloten met een bijlage Inspringen op groei: Ondernemen in een opgaande markt .

Regiobijeenkomsten
Provincie Friesland, Groningen, Drenthe: dinsdag 6 november, Martini Plaza, Groningen. Thema: Bedrijfsoverdracht. Met medewerking van adjunct-hoofdredacteur Ronald van de Krol.

Provincie Gelderland en Overijssel, donderdag 8 november, Eusebiuskerk, Arnhem. Thema: Internationalisering. Met medewerking van gedeputeerde mevrouw M.M.H. van Haren.

Provincie Brabant, dinsdag 13 november, Provinciehuis Den Bosch. Thema: Outsourcing. Met medewerking van hoofdredacteur Ulko Jonker.

Provincie Limburg, donderdag 15 november, Provinciehuis Maastricht. Thema: Innovatie. Met medewerking van commissaris van de koningin de heer L.J.P.M. Frissen.

Provincie Utrecht en Flevoland, dinsdag 20 november, Provinciehuis Utrecht. Thema: Personeel. Met medewerking van hoofdredacteur Ulko Jonker.

Provincie Zuid-Holland en Zeeland, donderdag 22 november, World forum Convention center, Den Haag. Thema: Sales. Met medewerking van gedeputeerde de heer G. Veldhuijzen.

Provincie Noord-Holland, dinsdag 27 november, Noord-Holland, het Auditorium van het WTC. Thema: Financiering. Met medewerking van commissaris van de koningin de heer H.C.J.L. Borghouts.

De FD Gazellen Awards zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, MKB-Nederland en Graydon Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN-Amro en BDO Accountants en Adviseurs.

Einde bericht

Voor meer informatie (