Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk AM/AKA/07/35931 Doorkiesnummer Datum 6 november 2007

Onderwerp Hulp aan het dienstverleningsproject Te Plak

Donderdag 1 november j.l. is er een AO geweest over de markt voor persoonlijke dienstverlening. In dit AO stond een brief van het plattelandsdienstverleningsproject Te Plak centraal. Dit project moet zeer waarschijnlijk stoppen als gevolg van het aflopen van de RSP- regeling eind 2007.
Door dhr. Heerts (PvdA) is aangegeven dat ontslag van de medewerkers van Te Plak onaanvaardbaar is en hij heeft mij verzocht alles in het werk te stellen om ontslag te vermijden of deze medewerkers na ontslag direct weer naar de arbeidsmarkt te leiden.

Ik heb aangegeven het dienstverleningsproject Te Plak een mooi initiatief te vinden en dat vermeden moet worden dat de medewerkers van dit project werkloos zullen worden. In dat kader heb ik de Kamer toegezegd de Friese ketenpartners schriftelijk te zullen benaderen over hulp aan de medewerkers van Te Plak en dit ook nauwgezet te zullen volgen. Naar aanleiding van deze toezeggingen treft u bijgaand de brieven aan de Friese ketenpartners en de Provincie Friesland aan.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(A. Aboutaleb)

Bijlage(n):
Brieven aan Friese Ketenpartners en de provincie Friesland