PvdA Rotterdam


Begroting: Mooie stad

Di 6 Nov 2007
Begroting: Mooie stad

De PvdA wil een mooie stad waar Rotterdammers trots op kunnen zijn. Daarom moet veel geinvesteerd worden in de buitenruimte. De PvdA wil 20 miljoen euro voor de buitenruimte in de wijken, water terug op de Binnenrotte, meer openbare toiletten en meer goede culturele voorzieningen in de stad.

Mooiere stad
Rotterdammers willen een schone, hele en mooie stad. Zij zijn nu nog niet tevreden, dus moet het nog intensiever worden aangepast. Het stadsbestuur wil daarom de buitenruimte voortvarend aanpakken. Er wordt 20 miljoen beschikbaar gemaakt voor het centrum, om snel zichtbare resultaten te boeken. De PvdA juicht dit toe, want het centrum is het visitekaartje van de stad. Maar een mooie stad heeft een mooi centrum en mooie wijken. Daarom wil de PvdA dat er in vier jaar tijd 20 miljoen meer wordt besteed aan de buitenruimte in de andere wijken van de stad.

Bovendien moet het wegonderhoud in de stad beter. De kosten van (achterstallig) onderhoud drukken nu zwaar op de begroting van de deelgemeenten. De inspanningen moeten vergroot worden, want dit probleem moet worden aanpakt. Daarom wil de PvdA dat de komende twee jaar een inslag wordt gemaakt door 10 miljoen extra te investeren.

In Delfshaven wordt een brigadier buitenruimte aangesteld, die er voor moet zorgen dat alle problemen in de buitenruimte snel worden opgemerkt en opgepakt. De PvdA zou graag zien dat dit overal in de stad wordt ingevoerd.

Binnenrotte
Het stadsbestuur wil het water weer op prominente wijze terugbrengen in het straatbeeld. De PvdA wil daarom water terug op de plek waar Rotterdam is ontstaan, de Binnenrotte. Het grote marktplein kan een enorme impuls krijgen met een nieuwe wateroppervlak met mooie bruikbare kades.

Openbare toiletten
De PvdA maakt zich al langer hard voor meer openbare toiletten in het centrum. Dit is de oplossing voor serieus ongerief en overlast in onze stad. Wij zijn daarom blij dat de wethouder wil onderzoeken of het mogelijk is om in het centrum vijf extra openbare toiletten te realiseren.

Bouwen en wonen
De PvdA deelt de mening van de PvdA in Feijenoord dat er bij sloop van woningen zorgvuldig moet worden omgegaan met de belangen van zittende bewoners. Gedwongen uitverhuizing om de sloop van goede en bereikbare mogelijkheden mogelijk te maken, past hier niet bij.

Kunst en Cultuur
Het college moet investeren in de culturele functies in de stad. Voor leegstaande panden met een culturele functie moeten snel weer nieuwe toekomst krijgen. Dit komt de sfeer in de stad ten goede. De PvdA wil dat ook wordt geïnvesteerd in nieuwe culturele voorzieningen zoals de middenzaal voor theatervoorstellingen in de nieuw te bouwen Coolsingeltoren.

Door het verdwijnen van Calypso, Hyper Hyper en Nighttown is de looproute tussen het Centraal Station en de Binnenweg/Witte de Withstraat onderbroken. De PvdA zou graag zien dat er een looproute met mooie verlichting en duidelijke bewegwijzering wordt gerealiseerd. Deze route zou kunnen lopen vanaf het station tot aan het Westelijk Handelsterrein, waardoor het aansluit op verschillende belangrijke straten en voorzieningen.

Dossier


* Begroting

Begroting 2008 - de stukken
Begroting 2008
Begrotingsbijdrage PvdA 6 nov. 2007
Algemene Beschouwingen door Peter van Heemst

Agenda

Begrotingsbehandeling II
Do 8 Nov 13.00 uur