PvdA Rotterdam


Begroting: Trots op Rotterdam

Di 6 Nov 2007 - Redactie
Begroting: Trots op Rotterdam

De PvdA vindt dat dit college veel heeft aangepakt, veel in gang gezet. Daarom hebben we ook vertrouwen in de resterende periode tot 2010. Het stadsbestuur heeft al veel goede dingen voor elkaar gekregen, zoals de onderhandse aanbesteding van het openbaar vervoer, de invoering van boetes bij trage afwikkeling van bijv. aanvragen van vergunningen en heel actueel het uitkopen van een grote huisjesmelker.

Ook zijn er een aantal zorgdossiers, waar dit college de rommel op moet ruimen van het vorige stadsbestuur. Voorbeelden daarvan zijn de Dordtselaan, het Warmtebedrijf en de Museumparkgarage. De PvdA vindt dat juist op deze onderwerpen bescheidenheid past bij betrokken partijen, vooral bij die partijen die in de vorige raadsperiode verantwoordelijk waren voor de dossiers.
Dit college wil haar ambities verhogen en versneld uitvoeren. Dit is goed nieuws. Dit is een hardwerkend bestuur dat veel presteert en nog meer zal doen als we nog beter gebruik kunnen maken van: de economische groei, het kabinetsbeleid en het enthousiasme in de stad. De PvdA ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Trots op Rotterdam
Rotterdammers moeten weer trots worden op de stad en haar verleden. Dit stimuleert het Rotterdam-gevoel. Voor deze bewustmaking moet het stadmuseum er snel komen. De PvdA vindt ook dat andere initiatieven die het verleden benadrukken moeten worden toegejuicht en gestimuleerd. Bijvoorbeeld het maken van een complete geschiedenis van de Rotterdamse dorpen, het oprichten van een standbeeld voor gastarbeiders, straatnaambordjes met uitleg, enz. De PvdA zou ook graag zien dat de herdenking van de Brandgrens zoals dit jaar met verlichting, herhaald zal worden.

Veiligheid
De PvdA wil een veilige stad. Ook dit college kiest hier nadrukkelijk voor. Want niet alleen wordt het veiligheidsbeleid onverminderd voortgezet, maar er is sprake van een intensivering van maar liefst 11,5 miljoen. Daarbij worden de aanvullende maatregelen waar de PvdA op aan heeft gedrongen, zoals het afsluiten van portieken, het plaatsen van moskietos, extra verlichting en het draaien van avonddiensten van interventieteams, uitgevoerd. De PvdA ziet de interventieteams en huisbezoeken als een noodzakelijk middel om aan een veilige en leefbare stad te werken. De teams moeten natuurlijk wel op een fatsoenlijke manier gebeuren. De PvdA vindt dat de nieuwe spelregels hier voldoende waarborgen bieden.

Naast Peter van Heemst voerden ook de raadsleden Zeki Baran, Peggy Wijntuin, Claus Verbrugge en Marco Heijmen het woord. Zij gingen dieper in op onder andere Rotterdam als een sociale en werkende stad, jongeren in Rotterdam en Rotterdam als mooie stad. Meer hierover verder op de website.

Klik hier voor de volledige bijdrage van de PvdA

Dossier


* Begroting

Begroting 2008 - de stukken
Begroting 2008
Begrotingsbijdrage PvdA 6 nov. 2007
Algemene Beschouwingen door Peter van Heemst

Agenda

Begrotingsbehandeling II
Do 8 Nov 13.00 uur