AEGON

Eerste studenten AEGON Pensioen Academie geslaagd.

Eind oktober 2007 zijn de eerste twee Bachelor diploma's uitgereikt aan studenten van de AEGON Pensioen Academie.

Carina Hondebrink en Hans Brouwer, allebei werkzaam bij het Service Center Pensioen van AEGON Nederland, hebben nu het HBO diploma "Bank en Verzekeren" op zak. De AEGON Pensioen Academie is tot nu toe de enige opleiding in Nederland die dit diploma uit mag reiken.

AEGON Pensioen Academie
In 2003 heeft AEGON, in samenwerking met SAXION Next (voorheen Hogeschool Hanzesteden), de AEGON Pensioen Academie opgezet. De AEGON Pensioen Academie leidt nieuwe pensioenprofessionals op maar stelt ook bestaand pensioenprofessionals, die het niveau bereikt hebben door losse cursussen en praktijkervaring, in de gelegenheid dit met een erkend HBO diploma te bevestigen.

Alhoewel de opleiding (specifieke) AEGON kenmerken heeft, kan de pensioenprofessional met de verworven kennis buiten AEGON ook terecht bij andere financiële dienstverleners die op de pensioenmarkt opereren. Met dit diploma kan hij eveneens verder voor een master opleiding.

In 2008 zal de AEGON Academie de mogelijkheid bieden om niet alleen met Pensioen als specialisme af te studeren maar ook een bachelor te halen met de keuze in Financieel Planner, Volmacht en Zakelijke Creditverlening als specialisme.

06-11-2007