Sharon Kips zamelt 50.000 euro in voor Children Asking

06/11/2007 17:13



Birdy Communicatie



PERSBERICHT

Hendrik-Ido-Ambacht, 6 november 2007

SHARON KIPS ZAMELT 50.000 EURO IN VOOR CHILDREN ASKING

Tijdens een groots gala op maandagavond 5 november jl. in het Zalmhuis in Rotterdam heeft de snel groeiende hulpverleningsorganisatie Children Asking 50.000 euro opgehaald. Daarnaast heeft de kersverse ambassadrice van Children Asking, Sharon Kips, tijdens dit gala haar nieuwe videoclip gelanceerd. In deze clip besteedt Sharon ruim aandacht aan de hulpbehoevende kinderen in het arme Brazilië. De beelden uit deze clip zijn afkomstig van documentairemaker Herman Haan die Sharon Kips gefilmd heeft voor het EO-programma "Het zal je maar gebeuren" dat op dinsdag 6 november wordt uitgezonden.

Videoclip Imagine Me
De videoclip van het nummer "Imagine Me" is te aanschouwen op de website www.childrenasking.org. Daarnaast zal de videoclip vertoond worden tijdens de komende solotournee van Sharon Kips in Nederland en tijdens demo's en presentaties van Children Asking. Sharon Kips zal de komende tijd veel ruimte in haar agenda vrijmaken om de nodige landelijke aandacht te vragen voor Children Asking. Deze Stichting heeft inmiddels zo'n 1.000 leeradoptieplaatsen in Brazilië gerealiseerd waardoor kansloos en onder de armoedegrens levende kinderen de kans krijgen om via educatie en evangelisatie los te komen van de uitzichtloze situatie waarin zij verkeren. Sharon staat volledig achter de educatieve initiatieven in met name Brazilië van de in 2003 opgerichte Stichting.

Opbrengst gala naar Sao Paulo
Het eerste Children Asking Gala in Rotterdam was een groot succes. Zo'n 150 aanwezigen die een tafel hadden geadopteerd konden aanschouwen hoe topkok Ad Jansen en televisiepresentator Andries Knevel de avond culinair en inhoudelijk vlekkeloos aan elkaar praatten. Mensen uit politiek, bedrijfsleven en de kunstwereld werden geïnterviewd over hun kijk op het thema "geloven met handen uit je mouwen". Children Asking initiatiefnemer Eric Visser deed op overtuigende en emotionele wijze verslag van de educatieve projecten in Brazilië en vertelde hoe een juiste beslissing jaren geleden niet alleen zijn leven maar ook dat van vele kansarme kinderen heeft veranderd. Tijdens de veiling werden 17 items, waaronder veel kunstwerken, voor fraaie bedragen van de hand gedaan. De eindopbrengst van dit succesvolle gala bleef op 50.000 euro staan. Dit bedrag zal grotendeels worden aangewend voor een pilotproject in Sao Paulo (Brazilië), dat in partnership met ABIHA (Braziliaanse hulpverleningsinstantie) wordt opgestart. Het gaat om de ontwikkeling van een PEDE-project voor naschoolse opvang van kansarme kinderen, samen met kerken door geheel Brazilië. PEDE staat voor Programa Eductional Depois Escola.

Landelijke aandacht
Children Asking International is in 2003 opgericht door beeldend kunstenaar Eric Visser, die het tijd vond om eens écht iets zinnigs te doen met zijn creativiteit, inspiratie, visie op de maatschappij en rotsvast geloof in God. De stichting is financieel en bestuursmatig opgezet volgens de geldende normen en richtlijnen en heeft haar grondvesten gebaseerd op het Christelijke geloof. Maar de stichting is niet gebonden aan specifieke geloofsrichtingen en wil de komende jaren toegroeien naar een landelijke bekendheid met een groei aan leeradoptieplaatsen in Brazilië als positief gevolg. Daarnaast zijn er zeer concrete plannen om vergelijkbare projecten met aandacht voor evangelisatie en educatie op te starten in het Afrikaanse continent.

/////