Gemeente Alkemade


Aanwijzen koopzondagen in 2008
06-11-2007

Op grond van de Verordening Winkeltijden Alkemade 1996 is het aantal zon- en feestdagen waarop winkels in gemeente Alkemade geopend mogen zijn, bepaald op 8 dagen per jaar. Binnenkort wil de gemeente de koopzondagen voor 2008 vaststellen. Daarom vragen wij alle ondernemers die één of meerdere zondagen hun winkel of bedrijf willen openstellen, hun voorkeur voor de dag van openstelling vóór 7 december 2007 aan ons kenbaar te maken.

Naast winkeliers kunnen ook verenigingen of instellingen die voor commerciële activiteiten gebruik willen maken van koopzondagen, een verzoek indienen. U kunt uw verzoek schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders.

Na inventarisatie van de door ons ontvangen verzoeken wordt bepaald voor welke zondagen vrijstelling wordt verleend. Bij verdeling van de koopzondagen geldt ook als criterium in hoeverre deze koopzondagen door meerdere ondernemers zal worden benut en zich richt op de lokale behoefte.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer Smits van de sectie Bestuurszaken, tel. (071) 332 72 14 of via info@gemeentealkemade.nl.