Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 6 november 2007

Brede School Linschoten loopt vertraging op

Inschrijftijd voor bouwbedrijven verlengd

Begin oktober 2007 is de aanbesteding voor de Brede School Linschoten van start gegaan; bouwbedrijven kunnen zich inschrijven op het project door een offerte uit te brengen voor de bouw van de Brede School. Het college van burgemeester en wethouders heeft geconstateerd dat een deel van de, volgens de aanbestedingsregels geselecteerde, bouwbedrijven zoveel werk hebben, dat een aantal geïnteresseerden geen mogelijkheid zien om binnen de gestelde termijn, van een maand na het beschikbaar stellen van het bestek, met een offerte te komen. Helaas hebben een aantal aannemers zich daarom teruggetrokken.

Langere rekentijd

Uit navraag bij de bouwbedrijven bleek dat bij een langere rekentijd een aantal aannemers alsnog enthousiast zijn om zich serieus in te schrijven voor de Brede School Linschoten."Als college willen we voorkomen dat de inschrijving wordt beperkt tot wellicht één bedrijf. Daarom hebben we besloten de periode van de aanbesteding te verlengen tot dinsdag 18 december 2007. We gunnen de aannemers meer tijd om een offerte in te dienen" legt wethouder J.H.W.M. Vinkenburg uit. Deze verlenging geldt vanzelfsprekend eveneens voor de bedrijven die zijn geselecteerd voor de andere twee percelen: de elektrotechnische en installatietechnische werken.

Planning

De verlenging van de inschrijftijd heeft gevolgen voor de planning van de Brede School Linschoten. Wanneer op 18 december aanstaande de enveloppen worden geopend, heeft het college van burgemeester en wethouders een maand om de offertes te beoordelen.

Sloop

Wanneer er een aanvaardbare offerte tussen zit, kan na 2 maart 2008, na de voorjaarsvakantie, de sloop van start gaan. Voorwaarde is namelijk dat de Prins Clausschool verhuisd naar de tijdelijke school.