Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Oplossing voor huisvesting turnvereniging FDO

6 november 2007

Vanaf deze week gaat turnvereniging FDO trainen in de twee nieuwste sportvoorzieningen van Osdorp: de dames in het nieuwe Sportcentrum Caland en de jongens in de gloednieuwe gymzaal van de Kikker. FDO heeft hiermee de tijdelijke gymzaal aan het Uitwegpad ingeruild voor een moderne vaste plek in Osdorp.

De Kikker
De Kikker is een brede school in een modern gebouw met een speciale overdekte wintertuin. Aan weerszijden van de tuin bevindt zich een basisschool. De Kikker is zó ontworpen dat het kan voldoen aan een gevarieerde vraag vanuit de samenleving. In het gebouw zit basisschool De Johannes, basisschool De Globe, een kinderdagverblijf, een voorschool en het Ouder- en Kindcentrum.

Sportcentrum Caland
Het nieuwe sportcentrum Caland is een sportcentrum met een groot aanbod aan sportvoorzieningen. In het complex zijn een dojo voor de vechtsporters, twee gymzalen voor basisonderwijs en voor verenigingen (o.a. FDO), twee sporthallen voor middelbaar onderwijs en de sportverenigingen en een openbaar sportveld op het dak. Dit `dak'-veld en het aerobic- fitnesscentrum zijn open voor alle sporters uit de buurt.