50-plusser kan 100 euro op zorgverzekering bespa ren

06/11/2007 15:50



Unie KBO



Via collectief Unie KBO / Zilveren Kruis Achmea
50-plusser kan 100 euro op zorgverzekering besparen

Via de collectieve zorgverzekering die Unie KBO met Zilveren Kruis Achmea heeft afgesloten, krijgen verzekerden vanaf 50 jaar in 2008 gemiddeld 100 euro korting op hun premie. De jaarpremie van Zilveren Kruis Achmea voor 2008 bedraagt 1.104 euro. 50-plussers die zich bij Zilveren Kruis Achmea verzekeren, ontvangen 7,5 procent korting op de basisverzekering en 2 tot 10 procent korting op de aanvullende verzekering, afhankelijk van het aanvullende pakket. Op de tandartsverzekering krijgen verzekerden 10 procent korting.

De kortingen leveren gemiddeld al snel een besparing op van 100 euro. Hiermee wordt de stijging van de zorgkosten voor 50-plussers voor een belangrijk deel gecompenseerd. Gemiddeld zijn verzekerden in 2008 zo'n 165 euro (12%) meer kwijt aan hun zorgverzekering dan in 2007. Dat heeft Independer.nl berekend op basis van de nieuwste premies. Ouderen betalen komend jaar zo'n 13% meer. Via de basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea kunnen 50-plussers gebruik maken van zorggarantie, wachttijdbemiddeling en de vakantiedokter. Wie daarnaast ook een aanvullende verzekering afsluit, krijgt gratis een pakket met extra vergoedingen voor onder meer alternatieve geneesmiddelen, therapieën en spoedeisende zorg in het buitenland. Ook krijgt de verzekerde een extra uitbreiding voor een volledige gebitsprothese, een hospicevergoeding en een vergoeding van de eigen bijdrage voor medisch noodzakelijk ziekenvervoer.

50-plussers die een basis- plus een aanvullende verzekering afsluiten bij Zilveren Kruis Achmea, krijgen ook een eenmalige tegemoetkoming voor hun KBO-lidmaatschapskosten. Het KBO-lidmaatschap biedt onder andere toegang tot allerlei actieve en culturele activiteiten, korting op producten zoals telefonie en een Ledenservice, waar 50-plussers terecht kunnen met vragen over juridische zaken, wonen, gezondheid en consumentenzaken. Zo kunnen leden bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij het invullen van belastingformulieren. De Unie KBO heeft 960 lokale afdelingen in Nederland.

Arno Heltzel, woordvoerder van de Unie KBO, is erg te spreken over het collectieve contract met Zilveren Kruis Achmea. "De stijging van de zorgkosten voor komend jaar is aanzienlijk. Dan is het erg belangrijk dat je die stijging voor de doelgroep waarvoor wij de belangen behartigen voor een groot deel kunt compenseren. Zilveren Kruis Achmea is naar mijn ervaring een goede verzekeraar, die net wat meer biedt en zich inzet voor de gezondheid en vitaliteit van de verzekerden. Ze bieden goede service en hebben aandacht voor preventie, onder meer via korting op fitness en gezondheidcontroles."





http://www.uniekbo.nl