Gemeente Valkenswaard

Onduidelijkheid over digitale gemeentegids

Onduidelijkheid over digitale gemeentegids

Deze week is onduidelijkheid ontstaan bij verenigingen en instellingen in Valkenswaard over het plaatsen van een logo of advertentie op de website 'mijngemeentegids.nl'. Van de uitgever die de officiële gemeentegids van de gemeente uitgeeft, City & Tourist Promotions (CT&P) uit Waalwijk, hebben deze verenigingen en instellingen een orderbevestiging met acceptgiro van EUR 23,68 (administratie & publicatie kosten) ontvangen. Dit is bedoeld als een vrijblijvend aanbod, waardoor de vereniging zich ook via het internet nog duidelijker kan profileren.

Afgelopen dagen heeft het bedrijf en ook de gemeente een aantal reacties en vragen ontvangen over de mailing, met name over de onduidelijkheid van het vrijblijvende karakter. De bijdrage is absoluut geen verplichting en heeft betrekking op een extra service aanbod van CT&P voor verenigingen en instellingen om zich nog beter te kunnen profileren. De bestaande vermelding blijft uiteraard, zoals men van de uitgever gewend is, geheel kosteloos.

CT&P geeft aan dat het niet hun bedoeling is geweest een onduidelijk aanbod te doen en betreurt het dan ook dat deze boodschap bij een deel van de verenigingen verkeerd is overgekomen. Zij biedt geadresseerden dan ook haar verontschuldigingen aan en benadrukt nogmaals dat het om een vrijblijvend aanbod gaat met de mogelijkheid voor de vereniging zich extra te profileren op internet. Om verdere onduidelijkheid te voorkomen is de actie met onmiddellijke ingang stopgezet.