Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws


6/11/2007 - November: Expositie Annelies Strosyk, Hannelore Funke en Ria Reitz.

De hele maand november is er in het gemeentehuis van Voerendaal een wel heel bijzondere, internationale expositie.

Twee Akense kunstenaressen, Annelies Strosyk en Hannelore Funke tonen samen met Ria Reitz uit Mechelen hun eigen creaties. Deze Duits-Nederlandse samenwerking bestaat uit schilderijen van Annelies Strosyk, exclusieve sieraden van Hannelore Funke en keramiek van Ria Reitz.

Annelies Strosyk maakt haar schilderijen bij voorkeur met acrylverf, maar ook werkt ze graag met was- en pastelkrijt. Vaak integreert ze in haar acrylschilderijen collagetechnieken.

De grote liefde van Hannelore Funke zijn sieraden met edelstenen. Ze heeft niet alleen verschillende diplomas op het gebied van diamanten, edelstenen en parels, maar ook betreffende het design van sieraden.

Daarom komen er unika uit haar handen, die een lust voor het oog zijn. Aan het keramische werk van Ria Reitz is haar grote belangstelling voor ment en dier te zien. Haar opleiding heeft ze van verschillende binnen- en buitenlandse kunstenaars ontvangen. Daardoor heeft ze de klei in vele facetten leren kennen, van potten draaien, het maken van keramische sieraden tot boetseren. Bijzonder zijn de lichtobjecten: open vormen waarin een theelichtje geplaatst kan worden. Ook haar werken stonden inmiddels op verschillende exposities.