Gemeente Barendrecht

Goedemiddag,

Hierbij ontvangt u persbericht 126. Wethouder Coby van Deursen hijst vrijdag 9 en dinsdag 13 november een bronzen wimpel bij de zorgcentra Borgstede en De Elf Ranken.

Wethouder Van Deursen hijst bronzen wimpel

BARENDRECHT (dinsdag 6 november 2007) ­ Op vrijdag 9 en dinsdag 13 november hijst wethouder Coby van Deursen (Ouderenbeleid) een bronzen wimpel bij de zorgcentra Borgstede en De Elf Ranken. De twee locaties van Laurens hebben het bronzen keurmerk ontvangen. Zorginstellingen die een bronzen keurmerk krijgen worden onderscheiden vanwege een kwalitatief goed (zorg)beleid.

De zorgcentra Borgstede en De Elf Ranken hebben zich enthousiast ingezet om het bronzen keurmerk te behalen. Op 6 oktober is het keurmerk officieel uitgereikt in Rotterdam. Om dit heugelijke feit in Barendrecht te vieren zal op 9 november wethouder Coby van Deursen een bronzen wimpel hijsen bij zorgcentrum Borgstede. U bent van 14.30 tot 17.00 uur van harte welkom op de Marjoleinlaan 43. Op 13 november hijst Coby van Deursen de bronzen wimpel bij het zorgcentrum De Elf Ranken aan de Middeldijkerplein 28. Ook hier kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur terecht voor een hapje een drankje en muzikale begeleiding.

Bronzen keurmerk
Het bronzen keurmerk is een kwaliteitssysteem. Dit systeem dient als hulpmiddel voor zorginstellingen om te sturen op verantwoorde zorg. De zorginstellingen zijn getoetst aan bepaalde kwaliteitseisen. Ook is er een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder bewoners en medewerkers. Volgens de bevindingen kenmerken beide zorginstellingen zich door een warme, open sfeer. Er zijn betrokken en gemotiveerde medewerkers met veel aandacht voor het welzijn van de bewoners. De klanten en medewerkers zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.

Noot voor de pers,