Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 6 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-11-2007 o Met: taxi te water en geweldpleger aangehouden.

Geweldpleger aangehouden

Zaandam, maandag 5 november 2007, 14:20 uur.

Een politieagent heeft op zijn vrije dag een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden omdat hij zijn 16-jarige Zaandamse vriendin op de Hogendijk mishandelde. De agent zag het tweetal ruziën en hield ze daarom even in de gaten. Het leek goed te gaan toen beiden een andere kant opliepen. De man rende echter opeens terug en stompte het meisje zo hard in haar maag dat zij in elkaar zakte. De Hagenaar liep weg en recht in de armen van de agent die de man aanhield wegens mishandeling. Het meisje verklaarde dat zij al eerder door de man was mishandeld en dat deze zaak nog voor moet komen bij de rechter. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Inbraak en poging

Wormerveer, maandag 5 november 2007, 19:42 uur.

De politie onderzoekt een inbraak en een poging tot inbraak in twee flatwoningen aan het Vestaplein die vermoedelijk plaatsvonden tussen elf uur 's ochtends en drie uur maandagmiddag. Bij één flatwoning probeerde men de deur open te breken. De deur raakte flink beschadigd maar hield stand. Bij de andere flat wist men binnen te komen. Hier werden een laptop computer, een fototoestel en een telelens gestolen. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de inbraaksporen.

Taxi te water

Wormerveer, dinsdag 6 november 2007, 08:40 uur.

Op de Zaanweg bij de bocht naar de Dubbele Buurt is een taxi de Zaan in gereden. De 38-jarige chauffeuse uit Zaandam kwam vanaf de Dubbele Buurt en raakte, nadat de achterkant van de auto uitbrak, de macht over het stuur kwijt. De auto raakte een geparkeerd voertuig, een boom en belandde vervolgens ondersteboven in het water. De vrouw wist via het portierraam de taxi te verlaten. Zij werd aan de overkant van de Zaanweg bij een de huisarts opgevangen. De auto is gezonken en later door een takelbedrijf in samenwerking met duikers van de brandweer op de kant gezet en afgevoerd.

Laatst gewijzigd 06-11-2007 12:54 | © Politie Zaanstreek-Waterland |