Gemeente Barneveld


Oud- en Nieuwfeest in de Markthal

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een gezamenlijk Oud en Nieuw-feest in de Markthal onder aanvullende voorwaarden.

Voor de komende jaarwisseling is vergunning aangevraagd om één gezamenlijk Oud en nieuwfeest in de Markthal te organiseren. De organisatie is in handen van de eigenaars van Heiko's café, de Gribus en ca-fé de Buck en het bestuur van de jongerensociëteit Barneveld.

De gemeente Barneveld stemt in met een gezamenlijk feest in de Markthal, maar stelt hier wel een aantal voorwaarden aan:
- De aanvangstijd is 01.00 uur. De sluitingstijd van het feest is 05.00 uur

- In de vergunning zullen de gebruikelijke voorwaarden worden opgenomen ten aanzien van geluid, alcoholgebruik en het inhuren van eigen beveiligers.

- Het feest zal zich concentreren aan de voorzijde, zodat overlast voor omwonenden aan de Groen van Prinstererlaan en de Van Hogendorplaan zo veel mogelijk wordt beperkt.

- Alle andere horecabedrijven in de kern Barneveld blijven 's nachts gesloten of beperken zich tot een besloten feest voor volwassenen dan wel familie/kennissen.

- Indien men zich houdt aan de brandveiligheidseisen, genoemd in de gebruiksvergunning van de Markthal, dan is er geen bezwaar voor een feest op deze locatie.

De gemeente Barneveld subsidieert per kern één feest. Eén feest bevordert de veiligheid doordat de feestgangers niet meerdere gelegenheden kunnen bezoeken en in het verlengde daarvan tot ongeregel-heden kunnen komen.

Barneveld, 6 november 2007
Persbericht 07138
Mutatiedatum 06/11/2007