Gemeente Enschede

Honderden medewerkers met diploma op zak aan het werk!

"Werk met meerwaarde" dat is de nieuwe slogan van de DCW. Het opleidingsbeleid dat de DCW sinds 2007 ingevoerd heeft, sluit hier naadloos op aan. De DCW kent een spectaculaire groei in het aantal opleidingstrajecten dat zij voor haar medewerkers verzorgt.

In het schooljaar 2006-2007 zijn ongeveer 75 medewerkers aangemeld voor een opleiding op MBO 1-niveau. De verwachting is dat voor het schooljaar 2007-2008 tussen de 200 en 250 personen deze opleiding gaan volgen. Daarnaast is er een grote groep die opleidingen op het MBO-niveau 2 en verder volgt. Alle opleidingen starten met een EVC (= Erkenning Verworven Competenties) die bepaalt voor welke onderdelen de medewerker vrijstelling kan krijgen. De DCW heeft in 2006 de landelijke EVC-duurzaamheidsprijs toegekend gekregen. De opleidingen die de medewerkers van de DCW volgen worden met verschillende opleidingspartners zoals het AOC en het ROC mogelijk gemaakt.

De DCW is het leerwerkbedrijf van de gemeente Enschede. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, begeleiding en plaatsing van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals personen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening, maar ook bijstandsgerechtigden. Er werken ongeveer 2.100 mensen in vaste dienst bij de DCW, daarnaast verzorgt de DCW jaarlijks 1.000 tot 1.500 trajecten voor bijstandsgerechtigden.

6 november 2007