Gemeente Roermond

Bevordering toerisme door plaatsen trekkershutten

Burgemeester en wethouders hebben onlangs vrijstelling van het bestemmingsplan verleend voor het plaatsen van maximaal zeven trekkershutten bij Café De Bos aan de Bosstraat 115 in Swalmen. Café De Bos ligt in een bosrijke omgeving langs de verbindingsweg van Swalmen naar het Duitse Brüggen en is het start- en/of eindpunt van diverse wandel- en fietsroutes.

De trekkershutten zijn bedoeld voor de actieve wandelaar en/of fietser, die op zoek is naar rust, ruimte en natuur. Ze vormen een goede aanvulling op het toeristisch recreatief aanbod binnen de gemeente Roermond.

In de Toekomstvisie Swalmen 2014 is verwoord dat zowel aan de west- als aan de oostzijde van Swalmen ontwikkelingen op het gebied van het bevorderen van recreatie en toerisme mogelijk en wenselijk zijn. Initiatieven aan de oostzijde rondom de Bosstraat moeten aansluiten op de bestaande structuur van het gebied en mogen het kwetsbare Swalmdal niet aantasten. Rekening houdend met deze voorwaarden kan hier een beheerste ontwikkeling van recreatieve (verblijfs) voorzieningen plaatsvinden. De bouwvergunning wordt op korte termijn verleend. De verwachting is dat toeristen vanaf komend voorjaar van de trekkershutten gebruik kunnen maken. Publicatiedatum: 6-11-2007 Bijgewerkt: 6-11-2007