TNT Group

TNT en Russische Post tekenen intentieverklaring

06 november 2007, 15:00 CET - Moskou, Tijdens het bezoek van de Nederlandse handelsmissie aan Rusland onder leiding van premier Balkenende heeft Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT, vandaag in Moskou een intentieverklaring getekend met de Acting Director General Andrej Konoval van de Russische Post.

TNT en de Russische Post gaan bestuderen op welke gebieden zij in de toekomst kunnen gaan samenwerken. Daarnaast zullen zij een programma opzetten voor kennisuitwisseling.

TNT is op het gebied van Internationale Express sinds eind jaren 80 actief in Rusland en bedient er zo'n 5500 steden. Rusland is een van de hardstgroeiende markten voor TNT.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.