Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 6 NOVEMBER

Ecostream introduceert nieuwste technologie dunne film modules Antwoord op snel groeiende marktvraag in duurzame energievoorziening:Ecostream biedt 'dunne film modules'. Utrecht, 6 november 2007 - Ecostream, wereldwijd leverancier van turnkey maatwerksystemen voor zonne-energie, is een lange termijn contract aangegaan met First Solar, een toonaangevend producent van een zeer unieke technologie op het gebied van zonne-energie: dunne film modules. Dunne film modules vertegenwoordigen binnen de strategie van Ecostream een toekomstige oplossing voor een flexibele, duurzame energievoorziening. Met het aangaan van dit contract kan Ecostream zichzelf scharen onder één van de 12 exclusief gekozen organisaties die toegang hebben tot de schaarse dunne film modules - wereldwijd. Het contract voorziet in levering van bijna 4 miljoen modules met een totaal vermogen van 276,5 MW, wat een turnkey systeemomzet vertegenwoordigt van ongeveer 1 miljard euro voor de periode van 2008 tot 2012. "We zijn trots om één van de weinige bedrijven te zijn die First Solar heeft gecontracteerd voor het distribueren van hun unieke product. De vraag naar een product als dunne film modules groeit snel in de markt van zonne-energie. Dunne film modules zijn dan ook een belangrijke toevoeging aan de portfolio van Ecostream", aldus Roland van Stigt, Chief Operating Officer van Ecostream. "We zijn verheugd om Ecostream, onderdeel van Econcern, te kunnen verwelkomen als klant van First Solar. De sterke groei en Europese positionering stroken zeer goed met onze eigen strategie", voegt Stephan Hansen, Managing Director van First Solar, toe.

Over Ecostream
Ecostream is onderdeel van de internationale Econcern groep, één van de 500 snelst groeiende bedrijven in Europa met als missie "een duurzame energievoorziening voor iedereen". Econcern levert unieke projecten en innovatieve producten en diensten voor een duurzame energievoorziening in 19 landen - wereldwijd. Ecostream ontwerpt turnkey maatwerksystemen voor zonne-energie, die besparingen voor lange termijn garanderen. Met meer dan 20 jaar ervaring in oplossingen voor het genereren van duurzame energie, plant en bouwt Ecostream efficiënte en kwalitatief hoogwaardige zonne-energiesystemen. Ecostream groeit momenteel zeer snel in de markt van zonne-energieprojecten op de grond en op daken, ondermeer in Spanje, Duitsland en Italië. Voor meer informatie over Ecostream, bezoek www.ecostream.com.

Over First Solar
First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) maakt zonne-energie modules met een geavanceerd dunne-film-halfgeleiderproces dat de kosten voor zonne-energie significant verlaagt. Door schone, duurzame elektriciteit tegen betaalbare prijzen mogelijk te maken, voorziet First Solar in een economisch alternatief voor de piekbelasting bij gebruik van conventionele elektriciteit en de daaraan gerelateerde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, de uitstoot van broeikasgassen en de beperkingen van het elektriciteitsnet op piektijden. Voor meer informatie over First Solar, bezoek www.firstsolar.com.

()
Note for editorial staff:
For more information please contact:
Drs. Marijke D. Lammers
T: + 31 (0)30 - 280 83 52
E: m.lammers@ecostream.com