Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vijf voetballers doen aangifte van diefstal

Lochem, 06-11-2007 o Vijf voetballers uit Lochem hebben maandag 5 november bij de politie in Lochem aangifte gedaan van diefstal. Van de vijf werden zondag 4 november uit de kleedkamer van Sportclub Lochem aan de Koedijk persoonlijke goederen gestolen.

De diefstal is gebeurd tijdens de voetbalwedstrijd van 11.00 tot 12.45 uur. Weggenomen werden mobiele telefoons, portemonnees en een horloge die door de sporters in een kleedkamer waren achtergelaten.

Enkele portemonnees en een mobiele telefoon werden zondagmiddag door voorbijgangers gevonden bij een afvalcontainer aan de Noorderwal. Hier werd op dat moment de bestuurder van een grijze auto gezien. De politie wil graag met deze man in contact komen, het kan zijn dat hij niets met de diefstallen te maken heeft.

De aangetroffen spullen zijn aan de eigenaren terug gegeven. De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

Naast het politieonderzoek adviseert de politie sportverenigingen om altijd de kleedkamers tijdens de wedstrijd afgesloten te houden. Sporters wordt geadviseerd om niet teveel spullen van waarde mee te nemen wanneer ze voor hun sport op pad gaan.