--------------------------------------------------------------------------
  Zetes implementeert in recordtijd spraaktoepassing in SAP LES-omgeving  
--------------------------------------------------------------------------


Evere (Brussel), 11/06/2007

Zetes Industries (Euronext Brussel: ZTS), toonaangevend Europees producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft in een recordtijd van minder dan 3 maanden (tijd tussen beslissing en ingebruikname) zijn 3i Voice Solution geïmplementeerd via een directe integratie in SAP LES. De implementatie werd half juni afgerond voor een gekoeld magazijn van Strauss Group in Israël (Petach-Tikva). Dit project is een belangrijk succesverhaal voor SAP-klanten in Europa die spraaktechnologie wensen te implementeren.

Eerder dit jaar kondigde Zetes de ontwikkeling aan van de 3iV SAP Adaptor, die een directe verbinding tussen SAP LES-modules en de eigen 3i Voice Solution mogelijk maakt. Zetes komt met deze verbetering tegemoet aan de groeiende interesse voor logistieke spraakapplicaties binnen de SAP-gemeenschap. Strauss Group ondervond als eerste de voordelen van deze directe integratie en heeft de oplossing inmiddels ingevoerd bij 2 ploegen met elk 25 gebruikers. Strauss Group evalueert ook de mogelijkheid om de oplossing in andere magazijnen en processen te gebruiken.

Directe integratie, geen middleware, geen bijkomende servers

Dankzij deze ontwikkeling van Zetes kan het SAP-systeem onder andere rechtstreeks orderverzamelopdrachten doorsturen naar gebruikers met spraakherkenningterminals waarop Zetes 3iV mobiele applicaties draaien. Extra middleware of bijkomende serverstations zijn daarbij niet nodig. Deze 'voice-users' kunnen via alle standaard rapportages en schermen worden gevolgd dankzij de RF-monitor die in SAP beschikbaar is.

Moshe Elimelech, SAP Manager bij Strauss Group: "We hebben de Zetes 3i Voice Solution gekozen omdat we ze met een minimale impact op de bestaande architectuur konden implementeren door directe integratie in de SAP-omgeving. Met trots gebruiken we als eersten deze nieuwe technologie ten bate van onze organisatie."

"Dankzij Zetes 3iV hebben we de prestaties van onze orderpicking kunnen optimaliseren, met name op het vlak van precisie en productiviteit betreft", zegt Erez Mossenson, Logistics Manager bij Strauss Group.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------