Stadsdeel Zeeburg

Samen wilgen knotten

Stadsdeelecologe Els Corporaal doet verslag van een geslaagde natuurwerkdag

6 november 2007
Op zaterdag 3 november 2007 hebben we een zeer geslaagde natuurwerkdag gehad. Met ongeveer dertig vrijwilligers hebben we de wilgen langs het Amsterdam Rijnkanaal onder handen genomen. Stadsdeelwethouder Dennis Straat ook heeft meegeholpen.

Wilgen knotten

Om 10.00 uur hadden we afgesproken en na een lekker bakkie koffie en een welkomspraatje hebben we ons letterlijk op de wilgen gestort! Voor mij was het de eertse keer, zoals de meesten onder ons en het is heerlijk om op deze manier in de natuur bezig te zijn.

Ook de aanwezige kinderen konden zich helemaal uitleven en mochten meehelpen met zagen en wilgen slepen. Ondanks de grijze lucht zat het weer mee, je wordt toch wel lekker warm van al dat zagen en op het eind kwam er zelfs een zonnetje te voorschijn.

Wilgen knotten

Sommige wilgen sloegen we over, een onderdeel van het ecologisch beheer. Op deze manier houden we nog genoeg over voor bijvoorbeeld schuil- of nestgelegenheid voor verschillende dieren.

Tussendoor heb ik een rondleiding op de fiets gegeven door het Diemerpark, waarbij ik merkte dat mensen het interessant vonden om het Diemerpark eens van een andere kant belicht te krijgen.

Iedereen was zo enthousiast aan het werk dat het even duurde voordat we met zijn allen aan de lunch zaten, waarbij we keus hadden uit verschillende lekkere broodjes.

Bij deze wil ik iedereen nog een keertje bedanken die heeft meegeholpen, de sfeer was erg goed en dit gaan we volgende keer zeker weer doen!

Els Corporaal