Stadsdeel Zeeburg

Nederlandse les nu voor iedereen gratis!

6 november 2007
De regering is akkoord gegaan met het voorstel van minister Vogelaar om de uitvoering van de Wet inburgering te vereenvoudigen. Gemeenten kunnen per 1 november 2007 een gratis aanbod doen voor een inburgeringscursus aan alle inburgeringsplichtigen. In Amsterdam bestond dit al voor alle mensen die behoefte hadden aan een inburgeringscursus, en niet verplicht waren.

Mensen die zich al voor 1 november 2007 hebben aangemeld, en toen niet in aanmerking kwamen voor gratis aanbod, worden opnieuw benaderd door de Taalwijzers van Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer.

Vragen inburgering

Als u vragen heeft over inburgering kunt u terecht bij:
* Taalwijzer Zeeburg op Cruquiusweg 5, telefoon (020) 608 0373 of via e-mail taalwijzer@zeeburg.amsterdam.nl. De taalwijzer in Zeeburg is op woensdag gesloten.

* Taalwijzer Oost-Watergraafsmeer, Loket Zorg en Samenleven van Dynamo op het 's Gravesandeplein 19, telefoon (020) 462 0300, taalwijzer@oost-wgm.amsterdam.nl.

Uitkering

Als u een uitkering krijgt, hoeft u niet naar de taalwijzer. U kunt dan contact opnemen met uw klantmanager bij de Dienst Werk en Inkomen. Zij helpen u daar dan verder.