Politie Rotterdam Rijnmond


* VIJF MOBIELE TELEFOONS GESTOLEN UIT WONING

ROTTERDAM-NOORD - Vier Rotterdammer, zijn maandagmorgen vroeg, rond zes uur in hun woning aan de Bergweg beroofd van vijf mobiele telefoons. De slachtoffer, twee mannen en twee vrouwen en in leeftijd variërend tussen de 25 en 27 jaar oud, werden door twee mannen met verbaal geweld gedwongen om hun mobiele telefoons af te geven. Tevens gaven de berovers aan de bewoners aan dat zij voorheen in dit pand hadden gewoond en nu nog het een en ander kwamen ophalen. Nadat ze diverse plaatsen in de woning hadden doorzocht gingen zij er met de telefoons vandoor. De recherche van district Noord stelt een nader onderzoek in.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM BLOEMHOF - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker aangehouden. Cameratoezicht zag dat de man zich rond half drie ophield bij een taartenwinkel aan de Groene Hilledijk. Op het moment dat de leverancier taarten uit de vrachtwagen haalde, ging de 42-jarige Rotterdammer naar binnen. Hierop zijn agenten naar de winkel gegaan. Ze troffen de inbreker aan op het toilet. Hij is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM TARWEWIJK - Politieagenten van district Zuid hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee jongens aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraakpoging bij een pand aan de Hoogvlietstraat. Naar aanleiding van een melding dat er jongens probeerden in te breken bij een pand aan de Hoogvlietstraat gingen de agenten ter plaatse. Hier aangekomen troffen ze twee jongens aan. Daarbij was de ruit van de voordeur van het betreffende pand vernield. Hierop zijn de Rotterdammers van 16 en 17 jaar oud rond half twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.


* BESTUURDER ZONDER RIJBEWIJS BEKEURD
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een jonge bestuurder bekeurd. De 19-jarige Rotterdammer liep tijdens een verkeerscontrole op de Tapuitstraat tegen de lamp. Hieruit bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Na kort onderzoek werd duidelijk dat hij al sinds zijn dertiende zonder rijbewijs reed. Hierop heeft hij rond vier uur een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Ook is duidelijk gemaakt dat zijn voertuig een volgende keer in beslag genomen wordt.


* BEJAARDE VROUW GEVALLEN
VLAARDINGEN - Een 80-jarige vrouw is maandagmiddag rond kwart voor drie gewond geraakt na een val op straat. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrouw op de Joubertstraat ten val en brak vermoedelijk haar heup. Zij is overgebracht naar het Vlietland Ziekenhuis locatie Holy.


* BRANDSTICHTING
VLAARDINGEN - In de nacht van zondag op maandag is er brand gesticht in een vuilcontainer op de Maassluissedijk. De container stond dichtbij woningen en door de hitte van het vuur zijn er een aantal ruiten gebarsten en verf van deuren gebladderd.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM ZUID - Een vrouw is maandagochtend lichtgewond geraakt na een aanrijding. Rond negen uur wisselde een vrachtwagen op de A15 W-O van rijstrook. Hierbij raakte hij door nog onbekende oorzaak een personenauto. Deze auto kwam op de linkerrijstrook tot stilstand. Een andere personenauto kon hem hierop niet meer ontwijken en kwam tot stilstand in de rechterflank van de auto. De bestuurster van de eerste personenauto, een 54-jarige inwoonster van Vlaardingen, is met lichte verwondingen naar het Medisch Centrum Zuid (ZZH) gebracht voor controle. De andere betrokken bestuurders liepen geen verwondingen op. De technisch ongevallen dienst van de politie onderzoekt de aanrijding.


* VERKEERSCONTROLE
De politie heeft op verschillende locaties in het district Noord verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er tweeënvijftig bekeuringen uitgeschreven voor onder andere negeren rood licht, fietsen op trottoir, niet handsfree bellen en overschrijding maximum snelheid. Op de GK van Hogendorpweg werd bij een controle een hoogste snelheid gemeten van 120 km per uur.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
VLAARDINGEN - Politieagenten hielden maandagavond rond half acht een 22-jarige inwoner uit Vlaardingen aan die kort ervoor zijn ex-vriendin had mishandeld. De vrouw, een 24-jarige Vlaardingse werd in haar woning aan de Petuniastraat door de man geslagen. Zij deed aangifte.


* BESTUURDER ONDER INVLOED AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

Politieagenten van district Zuid hebben maandagavond een automobilist aangehouden. De man viel op doordat hij op het Zuidplein tegen het verkeer in reed. Nadat hij staande gehouden werd voor een bekeuring ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging troffen de agenten hem aan onder een struik op het doodlopende gedeelte van de van Swietenlaan. Hier werd hij rond tien uur aangehouden. Al snel bleek waarom hij er vandoor was gegaan; de man had teveel gedronken. Uit de blaastest bleek dat 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats een alcoholpromillage van 0,65 te hebben waar 0,5 toegestaan was. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na een betaling van 300 euro en met bekeuringen voor het vluchten en tegen de rijrichting inrijden mocht hij vier uur later naar huis.


* VOETGANGER GESCHEPT DOOR AUTO
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 80-jarige Rotterdammer is maandagavond rond half zeven op de Boezemsingel geschept door een automobilist. De man stak de weg over en de automobilist, een 75-jarige Rotterdammer, zag hem over het hoofd. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het Erasmus MC. Door de Technische Ongevallen Dienst is een nader sporen onderzoek ingesteld. Hieruit kwam naar voren dat snelheid geen oorzaak was.


* BEKLADDER AANGEHOUDEN
ROZENBURG - Politieagenten hebben maandagmiddag een jonge bekladder aangehouden. De 13-jarige inwoner van Rozenburg spoot met spuitsneeuw verschillende afbeeldingen op de molen aan de Molenweg. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zijn ouders rond vier uur gewaarschuwd zijn. De jongen heeft een HALT-verwijzing gekregen.


* SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben maandagmiddag een man aangehouden. De man wordt verdacht van het tonen van zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers in een fietstunnel bij het Hazepad. De agenten gingen rond vijf uur ter plaatse en een getuige wees de betreffende man aan. Deze probeerde te vluchten maar kon op tijd aangehouden worden. De 59-jarige inwoner van Vlaardingen is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.


* OPLICHTSTER NAAR HUIS MET BOETE
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 21-jarige Rotterdamse is maandagmiddag rond zes uur aangehouden in een kledingwinkel aan het Beursplein. De vrouw had afgelopen zaterdag een broek gekocht en het prijskaartje verwisseld. Maandag kwam zij terug om de broek terug te brengen. Een oplettende verkoopster vertrouwde het een en ander niet en waarschuwde de politie. Nadat de vrouw op het bureau had bekend dat zij de kaartjes had omgewisseld om er beter van te worden werd overlegd met de politiesecretaris. Zij kreeg een boete van 100 euro die zij direct betaalde.


* HUISELIJK GEWELD, VERDACHTE AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Noord hebben maandagavond een 31-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling.
Omstreeks kwart over elf was er ruzie in een woning aan de Banierstraat. Een 24-jarige vrouw vertelde aan agenten dat ze door haar man was geslagen en dat hij spullen uit de woning naar buiten had gegooid. De verdachte is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* TWEE SCOOTERDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - Twee Rotterdammertjes van 13 en 14 jaar oud zijn maandagmiddag rond half vier op de Aelbrechtskade aangehouden. Het tweetal liep met een scooter. Toen zij een politieauto zagen gooiden zij de scooter aan de kant en renden weg. Na een korte achtervolging werden de jongens aangehouden. Na onderzoek bleek de scooter gestolen te zijn op dinsdag 30 oktober. Het tweetal is ingesloten. De eigenaar van de scooter is geïnformeerd en komt zijn eigendom ophalen.


* VERKEERSONGEVAL
BLEISWIJK - Op de kruising Frederik Hendrikstraat - Hazenweg vond maandagmiddag rond half één een verkeersongeval plaats als gevolg van een voorrangskwestie. Een 41-jarige automobilist uit Zevenbergen en een 37-jarige uit Alphen aan den Rijn botsten op de kruising. De 41-jarige man sloeg met zijn Nissan over de kop, raakte een verkeersbord en vernielde een stenen hek. Beide voertuigen zijn weggetakeld, niemand raakte gewond.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben maandagavond tijdens een alcoholcontrole op de Brielsestraatweg twee personen aangehouden. De twee automobilisten hadden beide teveel gedronken. Rond acht uur bleek een 49-jarige inwoner van Almere een alcoholpromillage van 1,3 te hebben waar 0,5 is toegestaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Om half tien blies een 56-jarige inwoonster van Hellevoetsluis teveel. Haar promillage was 0,95, ook zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De officier van justitie bepaald in beide gevallen de hoogte van de boete.


* SCHUUR IN BRAND; GEEN GEWONDEN
ACHTHUIZEN - De brandweer heeft maandagmiddag een kleine brand geblust in een schuur aan de Kruisweg. Rond half twee werd gemeld dat er een brand was in een schuur naast een stacaravan. Brandweer en politie waren snel ter plaatse zodat de brand direct geblust kon worden en niet oversloeg. Er vielen geen gewonden. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij een oude koelkast in de schuur.


* AANHOUDING NA BEDREIGING
SPIJKENISSE - Politieagenten hebben maandagmiddag een man aangehouden. De 26-jarige inwoner van Spijkenisse bedreigde rond half drie een medewerker van parkeerbeheer nadat deze hem bekeurd had.
Hierop heeft de man de politie gewaarschuwd. Na onderzoek kon de 26-jarige inwoner van Spijkenisse aangehouden worden in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* JONGETJE BEDREIGD
De politie onderzoekt een bedreiging van een 11-jarige jongetje op zondag jl. rond half vijf. Het ventje liep in het Sidelingepark en werd door twee jongens van ongeveer 15 jaar de bosjes mee in getrokken. Daar werd tegen hem gezegd dat zij hem gingen vermoorden. Twee vriendjes die bij hem waren begonnen te gillen waarna het tweetal vertrok. Door de moeder is aangifte gedaan.


* HALLOWEEN EI
Woensdagavond 31 oktober werd rond kwart voor tien een ei in een woning aan de Oudedijkse Schiekade naar binnen gegooid. Een vijftal jongens belden aan vroegen om snoep voor Halloween. Toen de vrouw, een 60-jarige Rotterdamse, zei dat zij hier niet aan meedeed, gooiden de jongens een ei de hal binnen. Daarna renden ze weg.


* GRAFFITISPUITER AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden dinsdagmorgen rond negen uur een 47-jarige Rotterdammer aan die op de Burgemeester Bauwmannlaan graffiti spoot. De man is aangehouden en ingesloten.


* MAN SLACHTOFFER ZAKKENROLLER
Een 66-jarige Rotterdammer is vrijdagmorgen 26 oktober jl. het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Zonder dat hij het in de gaten had is zijn pinpas gestolen waarmee ruim 1000 euro werd gepind. Hierop deed de man aangifte.


* ONDERZOEK INBRAKEN TUINHUISJES
De politie doet onderzoek naar diverse inbraken in tuinhuisjes aan de Delftweg. In diverse huisjes zijn vernielingen gepleegd. Ook werd er voedsel genuttigd. Door de Forensische Opsporing is een nader sporen onderzoek verricht. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken met betrekking tot deze inbraken belt u dan met 0900-8844.