Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 254

datum: 6 november 2007

'Kicke in de wijk' voor jongeren in Randenbroek

Jongeren in Randenbroek kunnen sinds kort meedoen aan kickbokslessen, als onderdeel van begeleiding en hulpverlening voor de jongeren in de wijk. Het project 'Kicke in de wijk' volgt uit de hotspot Randenbroek, waarmee onder meer wordt gewerkt aan het vergroten van het veiligheidsgevoel van bewoners en het terugdringen van overlast. Met de kickbokslessen komen jongerenwerkers in contact met de jongeren en hebben de jongeren een aansprekende en leerzame tijdsbesteding.

Het project worden verzorgd door het bureau Leuk Educatief en Uitdagend Creatief (LEUC, opgericht door Chantal Snijders) in samenwerking met de stichting Chu Shin. Met behulp van de lessen wordt de jongeren geleerd dat ze zich 'op de mat' kunnen uiten, maar ook juist dat op straat zelfbeheersing belangrijk is. In Chu Shin staan respect, eer, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen centraal. Niet alleen technieken komen aan de orde, maar ook de manier waarop je daarmee om hoort te gaan.

Tot nog toe doen tien jongens (in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar) mee aan de lessen. Dat aantal zal in de toekomst nog groeien. Daarnaast bestaat het project ook uit voorzorg en nazorg, doordat Chantal Snijders ook veel op straat aanwezig is. Zij zorgt ook voor verbinding met straathoekwerk, jeugd- en wijkpolitie en hulpverlening.

Randenbroek is een van de vier hotspots in Amersfoort, waar extra aandacht wordt gegeven aan de veiligheid. Daarnaast kent Amersfoort diverse veiligheidsthema's waar projecten voor zijn opgestart. Zo is er veel aandacht voor het tegengaan van geweld (onder meer met het weekendarrangement), voor de aanpak van veelplegers, voor preventie tegen woninginbraken en voor het voorkomen van auto-inbraken.

Informatie: Herman Wiersema, communicatieadviseur Concernstaf, 033 469 43 63 of

06 52 53 55 41, h.wiersema@amersfoort.nl. Meer informatie is ook te vinden op: www.chu-shin.nl en www.leuc-swc.nl.


---- --