ABVAKABO FNV

Rekenhulp hardheidsclausule ziektekosten gemeentepersoneel langer in de lucht

Op verzoek van veel werknemers en werkgevers hebben bonden en VNG in het LOGA besloten om de site http://www.logarekenhulp.nl langer beschikbaar te houden.

Oorspronkelijk zou deze site waarmee een werknemer kan uitrekenen of hij onder de hardheidsclausule ziektekosten valt en of hij aanspraak kan maken op compensatie van de werkgever in de lucht zijn van 1 september tot en met 31 oktober 2007. Eventuele compensatieverzoeken zouden dan nog door de werknemer ingediend kunnen worden tot 1 december 2007.

Op verzoek van ABVAKABO FNV is besloten om de site nog twee maanden langer, dus tot en met 31 december 2007, via internet beschikbaar te houden. Maar let op: de uiterste inleverdatum van de claim bij de werkgever verandert niet, deze blijft 1 december 2007.

Het besluit om de site twee maanden langer in de lucht te houden, heeft voordelen voor werknemer en werkgever. De werknemer heeft voor zover hij dat nog niet heeft gedaan, één maand extra tijd om uit te rekenen of hij wel of niet onder de hardheidsclausule valt. Voor de werkgever heeft de verlenging van de termijn tot gevolg dat de werkgever eventueel binnengekomen claims van werknemers in de maand december nog kan toetsen, voor zover dat nodig is.

De helpdeskfunctie stopt overigens wel per 1 november 2007. Per die datum zal het niet langer mogelijk om per e-mail vragen te stellen aan de helpdesk van de rekenhulp. Reeds gestelde vragen zullen uiteraard wel door de helpdesk worden afgehandeld.