Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

Aanhouding na geluidsoverlast

Enschede

De politie heeft op dinsdag 6 november een 58-jarige Enschedeër aangehouden. Hij veroorzaakte geluidsoverlast vanuit zijn woning aan de Galvanistraat in Enschede.

Op dinsdag 6 november kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding van geluidsoverlast uit een woning aan de Galvanistraat in Enschede.Ter plaatse hoorden agenten luide muziek komen uit een woning. De bewoner, een 58-jarige Enschedeër, werd door de agenten aangesproken op zijn gedrag. De rust keerde weer terug in de straat en de agenten vervolgden hun weg. Nog geen 10 minuten later kwam opnieuw de melding van geluidsoverlast uit diezelfde woning. Dit keer hield de politie de 58-jarige bewoner, die onder invloed van drank verkeerde, aan en bracht hem over naar het politiebureau. Daar kon hij in de loop van de ochtend het bureau met een proces-verbaal i.v.m het overtreden van de A.P.V (veroorzaken van geluidsoverlast) weer verlaten. (07-144000)

Verdachte van poging zakkenrollen aangehouden

Almelo

Na een onderzoek hield de politie op maandag 5 november een 41-jarige vrouw uit Almelo aan. Zij wordt verdacht van poging tot diefstal door middel van zakkenrollen aan De Galerij in Almelo op vrijdag 19 oktober.

Op vrijdag 19 oktober deed een 59-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 16.30 uur aangifte van een poging tot diefstal door middel van zakkenrollen in een winkel aan De Galerij in Almelo. De politie stelde aan de hand van een opgegeven signalement een onderzoek in en hield op maandag 5 november omstreeks 14.30 uur een 41-jarige vrouw uit Almelo aan. Voor verder onderzoek is de vrouw in verzekering gesteld. (07-136221)

Politie zoekt getuigen aanrijding met scooter

Borne

Een 16-jarige jongen uit Borne is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 november ten val gekomen aan de Bellefleur in Borne toen hij al fietsend werd ingehaald door een scooter.

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 november fietste een 16-jarige jongen uit Borne, samen met twee vrienden, aan de Bellefleur in zijn woonplaats. Ter hoogte van de school aan de Bornsche Maten werd de jongen ingehaald door een tweetal scooterbestuurders. Tijdens het inhalen werd de 16-jarige geraakt door de achterste scooterbestuurder. De fietser kwam hierdoor ten val. De scooterbestuurders zijn beide doorgereden.

De politie wil graag in contact komen met de scooterbestuurders, of met mensen die mogelijk iets van de aanrijding hebben gezien of die weten wie deze personen zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Borne, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (07-143887)

Verkeerscontroles in Borne en Hengelo

Borne/Hengelo

Op maandag 5 november heeft de politie in Borne en Hengelo op verschillende locaties en tijdstippen in de beide gemeenten verkeer gecontroleerd.

In Borne en Hengelo is maandag 5 november tussen 7.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In Borne werd tussen 7.00 uur en 9.00 uur op de Bornerbroeksestraat de snelheid gecontroleerd. De maximale toegestane snelheid ter plaatse is 50 km/uur. In totaal werden vier passanten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/uur.

In Hengelo werd tevens tussen 7.00 uur en 9.00 uur gecontroleerd op het fietspad van de Demmersweg/Bornsestraat. Het betreft hier een fietspad met eenrichtingsverkeer. Maar liefst 48 overtreders werden bekeurd, omdat zij tegen het verkeer in reden. Voor overtreders jonger dan 16 jaar bedroeg deze bekeuring E15,-, voor oudere overtreders E30,-.

Tussen 10.00 uur en 12.00 uur werd op de Bankastraat in Hengelo de snelheid gecontroleerd. De maximale toegestane snelheid ter plaatste is 50 km/uur. Ook hier werden in totaal drie passanten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was hier 77 km/uur.

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur werd gecontroleerd aan de Diamantstraat in Hengelo. Hier werden acht bestuurders/-sters bekeurd wegens onder meer niet-handsfree bellen achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het overtreden van de maximumsnelheid. (07-143839)

TEL: 053-4555588


---- --