Veilig Amsterdam


Dienst Stadstoezicht: Milieuopsporingsambtenaren doeken wietplantage op

Wietteelt


* Drugsoverlast

6 november 2007

Woensdag 24 oktober is een wietplantage op Westpoort ontruimd. Milieuopsporingsambtenaren van Dienst Stadstoezicht, Milieu West ontdekten de wietkweek in het Geuzenbos na een tip. De plantage was naar schatting 75 vierkante meter groot met manshoge wietplanten.

Er werden ook verschillende groeimiddelen en potgrond aangetroffen. Omdat de planten verbouwd werden in de buitenlucht hoefde er geen stroom afgetapt te worden en kon de plantage achter bossage goed verborgen blijven. De politie is ingeschakeld voor de in beslag name en de oogst is volledig vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Milieu West
Milieuopsporingambtenaren van de dienst Stadstoezicht werken sinds begin dit jaar samen onder de naam Milieu West in de stadsdelen Bos en Lommer en Geuzenveld/Slotermeer en Westpoort. Door een bundeling van krachten voor meerdere stadsdelen is de handhaving effectiever en efficiënter. Bovendien wordt de uitvoering van eenmalige of incidentele grote acties mogelijk. Het oprollen van de wietplantage is een mooi succes voor Milieu West en de deelnemende stadsdelen.