Gemeente Gilze en Rijen

In memoriam Ruud van der Spek

Vorige week bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van onze oud-wethouder en raadslid Ruud van der Spek. Ruud van der Spek was raadslid in de periode van 1974 tot 1980 en van 1982 tot 1990, waarvan acht jaar wethouder.

Op 16 december 1974 kwam de heer Van der Spek tussentijds voor de VVD in de raad als opvolger van de heer Van Dam, die zijn werk en het raadslidmaatschap niet langer kon combineren. Bijna zes jaar later, in oktober 1980, nam de heer Van der Spek zelf ontslag als raadslid in verband met een nieuwe functie met veel avondwerk bij de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag. Na de verkiezingen in mei 1982 keerde hij weer terug in de raad en op 7 september 1982 werd hij wethouder in een coalitie met Kern '75 en het CDA. In 1986 werd hij herkozen en opnieuw tot wethouder benoemd, ditmaal in een coalitie met de PvdA, Gemeentebelang en Kern '75. Op 23 april 1990 nam hij afscheid. In de bijna veertien jaar als raadslid, waarvan acht als wethouder, hield hij zich met name bezig met de portefeuille financiën. Dat was bijna vanzelfsprekend, omdat de heer Van der Spek accountant was.

Wij verliezen in Ruud van der Spek een zeer warme persoonlijkheid en gewaardeerd mens. Het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en medewerkers wensen de familie Van der Spek veel sterkte toe met dit verlies.