Gemeente Gilze en Rijen

Wethouder Willem Starreveld: "Denk mee over het verkeersplan"

Gilze en Rijen werkt aan een nieuw verkeersplan. De gemeente vindt het belangrijk dat haar inwoners hierin meedenken en stimuleert dat op meerdere manieren. Zo kunt u vanaf nu als inwoner ook op de gemeentelijke website terecht om uw mening te geven. Via een forum, polls en een reactieformulier. Verantwoordelijk wethouder Willem Starreveld is een groot voorstander van het peilen van meningen.

Waarom er een nieuw verkeersplan voor Gilze en Rijen moet komen? Wethouder Starreveld: "Als college zijn we bezig met allerlei verbeteringen in de gemeente. Het oude verkeersplan van Rijen dateert van 1992 en dat van Gilze van 1997. Te oud vinden we. Samen met Verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng werken we nu aan een goed plan dat breed gedragen wordt en waarvoor veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid uitgangspunten zijn. Natuurlijk streven we naar een zo groot mogelijke consensus als het om de onderwerpen gaat die we in het verkeersplan opnemen. Wel moeten mensen begrijpen dat sommige onderwerpen individueel belangrijk kunnen zijn, maar dat we daarbij altijd het algemeen belang voor ogen moeten houden. Dat we breed moeten kijken, goede afwegingen moeten maken en - het budget is niet onbeperkt - prioriteiten moeten stellen."

Mening geven
De wethouder vindt het een goede zaak als veel burgers in het kader van het verkeersplan hun mening over veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid laten horen. "Wij weten immers ook niet alles. En daarom zien we de ideeën, de meningen, de kritiek van de inwoners als een waardevolle aanvulling om tot een goed plan te komen. Zij maken de dagelijkse praktijk mee." Hoe de gemeente dat meedenken bevordert? "Door een klankbordgroep in het leven te roepen, waarin allerlei betrokken instanties vertegenwoordigd zijn. Door bewonersavonden zowel in Gilze als in Rijen te houden. En door inwoners de gelegenheid te bieden om via onze gemeentesite hun mening te geven. Sinds deze week vind je een forum, verschillende polls en een reactieformulier op onze site. Via de homepage kunnen bezoekers surfen naar de speciale verkeersplanpagina's. Ze kunnen daar reageren op allerlei stellingen zoals 'de vier kernen van de gemeente zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer', 'een autoloos centrum van Rijen is een goede zaak voor de leefbaarheid', 'de verkeerssituatie rond het Raadhuisplein is niet gevaarlijk', of 'er moet meer geld worden geïnvesteerd in fietspaden en openbaar vervoer'. De reacties nemen we mee bij de samenstelling van het verkeersplan."

Tot medio december kunnen inwoners hun mening geven.

Ga direct naar de speciale Verkeerspagina. http://www.gilzerijen.nl/websites/common/links.asp?propid=4262