Gemeente Oirschot

Drukbezochte avond over de toekomst van Oostelbeers

Waar bent u trots op in Oostelbeers? Wat maakt Oostelbeers aantrekkelijk voor de jeugd? Welke voorzieningen mist u?

Maandag 29 oktober kwamen deze vragen aan bod in een overvolle zaal in het Dorpsplein in Oostelbeers. Dat Ooostelbeerzenaren graag hun mening wilden geven over de ontwikkeling van hun dorp, uitgewerkt in een integraal dorpsontwikkelingsplan, werd duidelijk.

Landgoed de Baest, de grote gemeenschapszin en het bloeiende verenigingsleven kwamen vol trots naar voren. Minder blij zijn de Oostelbeerzenaren met de Provinciale weg die het dorp in tweeën splitst.
Zorgen hebben inwoners van Oostelbeers onder meer over het verenigingsleven. Dit komt door het vertrek van diverse verenigingen naar het sportpark in Middelbeers. Ook willen steeds minder mensen zich voor een vereniging inzetten. Dit is vooral te merken aan de bestuursfuncties die open blijven staan. Het terugdringen van regeltjes voor verenigingen staat ook op het wensenlijstje. Net als kleinschalige voorzieningen in het dorp zoals een postagentschapje en een pinautomaat.
Er is een grote behoefte aan meer woningen voor de jeugd. En die moeten betaalbaar zijn voor starters en voor jongeren die de afgelopen jaren Oostelbeers noodgedwongen hebben moeten verlaten door gebrek aan woonruimte.

Vervolg
Op 26 november werken de inwoners de ideeën verder uit. Ook mogelijke oplossingen en een prioriteitenlijstje staan dan op de agenda. Uiteraard kunnen niet alle wensen uitgevoerd worden, dus moeten er ook keuzes gemaakt worden. Bovendien moeten de inwoners zich zelf ook inzetten voor de plannen.
Hou deze avond alvast vrij!
Voor vragen kunt u terecht bij Carola Fasol van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.