Gemeente Bodegraven

Afronding werkzaamheden Vervangen riolering Dronenwijk Noord

foto bestratingswerkzaamheden Dronenwijk
Het vervangen van de riolering in de Dronenwijk Noord zit in de afrondende fase. De werkzaamheden zijn helaas later gereed dan gepland (geplande einddatum was 26 oktober). Momenteel werkt de aannemer eraan om deze uitloop zoveel mogelijk te beperken.

De volgende werkzaamheden moeten nog uitgevoerd worden door de aannemer:

* Vullen van het vervallen hoofdriool en verwijderen oude putkoppen uit de voortuinen

* Afronden van de bestratingswerkzaamheden in de Gravenstein en de parallelweg Goudseweg.

* Plaatsen van paaltjes/ bebording en uitvoeren kleine wijzigingen na vragen/ opmerkingen van bewoners.

* De gemeente zal een eindcontrole uitvoeren op de door de aannemer verrichte werkzaamheden en de verantwoording van de rioolhuisaansluitingen weer overdragen aan de bewoners

De gemeente houdt zich vervolgens bezig met de inrichting van de openbare ruimte:

* Afdeling groen en reiniging zal zo snel mogelijk starten met het inrichten van de speelplekken, aanplanten van bomen en inzaaien van de plantsoenen. Het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn afhankelijk van weersinvloeden mogelijkheden in de aanplantperiode.

Een apart hoofdstuk van de werkzaamheden is weggelegd voor het nutsbedrijf Eneco. Een groot deel van de elektrahuisaansluitingen zijn inmiddels vervangen. De Gemeente is in overleg met Eneco over hun plannen en zal aandringen om richting de inwoners van de Dronenwijk duidelijkheid te scheppen over deze plannen.

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de toezichthouder namens de Gemeente Bodegraven, de heer IJsbrand Bedee, tel. (06) 466 73 478 of de projectleider van de afdeling Infrastructuur van de gemeente Bodegraven, de heer A. de Bruijn, tel. (0172) 630 353.