Politie Haaglanden

Persberichten 6 november

Haaglanden, 06-11-2007

Hennepkwekerij na inbraakmelding
Den Haag Na een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Anslostraat nam de politie op maandag 5 november rond 16.00 uur poolshoogte. Ter plaatse zagen agenten een verbroken ruit. Via het raam ging de politie het pand in. Op de slaapkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen waar net geoogst was. De assimilatielampen en de overige benodigdheden voor de kwekerij zijn in beslag genomen. De politie stelt nader onderzoek in.

Vermiste vrouw overleden
Den Haag Een viertal sporters vond maandagavond 5 november rond 17.00 uur het lichaam van de sinds vrijdag vermiste mevrouw Toet in het water langs de Wijdaelerweg. Ze is door verdrinking om het leven gekomen. De politie heeft geen aanwijzingen in de richting van een misdrijf en vermoedt een noodlottig ongeval. De 59-jarige Delftse was vrijdagamiddag om 14.00 uur voor het laatst gezien toen ze met haar zoon op het terrein van Parnassia aan de Mangostraat medicijnen ging halen.

Met teveel alcohol achter het stuur
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar werd afgelopen nacht rond 00.00 uur op de Koningin Emmakade ter hoogte van de Chassestraat betrapt op het rijden met een veel te hoge snelheid en op het negeren van twee rode verkeerslichten. De agenten namen hem een blaastest af met als resultaat 655 ugl. De verdachte was al drie maal eerder voor het rijden onder invloed bekeurd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg twee bekeuringen voor het rijden door het rode verkeerslicht. Ook kreeg hij een rijverbod en kon lopend naar huis. Later in de nacht werd een 26-jarige Zweedse automobilist in de Harteveltstraat in Den Haag gecontroleerd op het rijden onder invloed. De Zweed had teveel gedronken, 890 ugl. De verdachte heeft geen woonadres in Nederland en moest 1.200 euro betalen. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Aangehouden voor belediging
Wassenaar- Twee meisjes in de leeftijd van 17 jaar uit Wassenaar gedroegen zich 5 november rond 21.45 uur zo vervelend en luidruchtig in de bus dat de chauffeur de hulp van politieagenten inriep. De meisjes weigerden zich te legitimeren, gedroegen zich zeer recalcitrant en één van de meisjes beledigde de politieagenten. Zij moest mee naar het politiebureau. Beiden kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast, het meisje dat de beledigingen uitte kreeg daarvoor een proces verbaal.

Winkeldief met plannen
Rijswijk Beveiligingsmedewerkers vatten maandag 5 november om 20.20 uur een winkeldief in de kraag. De 36-jarige man uit Rijswijk saboteerde het alarm op de verpakking van een camera, waardoor het alarm afging. Daarop vluchtte hij de winkel uit, maar het winkelpersoneel van de electronicazaak achterhaalde hem en waarschuwde de politie. De Rijswijker vertelde de politieagenten tijdens de rit naar het bureau dat dit hem niet zo goed uit kwam, want hij was eigenlijk van plan een paar fietsen te gaan stelen. De man is een zogenaamde veelpleger en kreeg op het poltiebureau een proces-verbaal.

Wie heeft Zwarte Piet gezien? U misschien?
s-Gravenzande De Politie zoekt getuigen, van een hele vreemde zaak. Zondag 4 november tussen 03.00 en 10.00 uur was het op de Monsterseweg raak.
Aan de gevel van een bedrijf hingen drie Zwarte Pieten, te wachten tot de komst van de Sint.
Eén van de Pieten werd gestolen door iemand die dat kennelijk grappig vindt.
De dader(s) klommen via de brievenbus omhoog en bereikten de noodlottige Piet.
Zij sneden de spanbanden waaraan hij hing door en verdwenen met hem in het niet.
Om Piet zo snel mogelijk terug te vinden, volgt hieronder het signalement.
In de hoop dat iemand hem zal vinden of informatie over de dader(s) kent.
Zwarte Piet is een pop van 1m85 lang met zwart krullend haar en een zwarte toet.
Piet droeg een rood/blauw kostuum waar natuurlijk een bijpassende muts bij moet.
Daarbij een witte plooikraag en zwarte handschoenen en een rode pofbroek met blauwe bies.
Schoenen droeg hij echter niet, dus zijn voeten zijn wellicht vies.

Heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van deze brutale ontvoering?
Belt u dan 0900-8844, vraag naar de recherche van Bureau Naaldwijk en breng hen in vervoering.
Wanneer u liever anoniem blijft, is er ook niets aan de hand. Bel dan met M. 0800-7000, en help de recherche uit de brand.

Stuntelende motorrijder op de bon
Delft Een 20-jarige Delftse motorrijder trok maandagavond 5 november de aandacht van surveillerende agenten toen hij omstreeks 19.00 uur met horten en stoten op zijn motor over de van Leeuwenhoeksingel reed. De man haalde een snelheid van hooguit 5 km/uur en werd door de agenten gecontroleerd. Toen bleek al snel waarom hij het motorrijden nog niet onder de knie had: de man heeft nooit zijn motorrijbewijs gehaald. Hij werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Onder auto gekropen, toch gevonden
Zoetermeer - Politieagenten hielden na een korte achtervolging een 35-jarige man aan die even tevoren bij een drogist aan de Amsterdamstraat parfum had gestolen. De 35-jarige man uit Den Haag viel op bij het personeel omdat hij heel lang bleef rondhangen in de winkel en uiteindelijk een fles parfum in een tas stopte. Toen de beveiliging hem aansprak rende de man de winkel uit. Gewaarschuwde politieagenten zagen de man rennen en troffen de Hagenaar op de Luxemburglaan onder een auto aan. De winkeldief kreeg een winkelverbod en moet woensdag voor de rechter verschijnen.

Teveel op
Zoetermeer Een 49-jarige man uit Zoetermeer bleek 6 november om 01.55 uur te rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de automobilist op het Limbahout. De Zoetermeerder blies 535 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een proces-verbaal naar huis

Winkeldief betrapt
Zoetermeer Een medewerker van de beveiliging van een electronicazaak aan de Burgemeester Leeuwenpassage zag 5 november om 20.15 uur dat een jongeman discs uit een schap nam, de verpakking eraf haalde en de discs in zijn broekzak stopte. De 19-jarige man uit Zoeterwoude verliet vervolgens zonder te betalen de winkel waarna de medewerkers van de beveiliging hem aanhielden. De winkeldief nam voor bijna 82 euro aan discs mee. Hij kreeg aan het politie bureau een bekeuring van 220 euro.

Gewond na aanrijding
Zoetermeer Bij een aanrijding op de Kleurlaan op 5 november om 08.30 uur met een lijnbus van Connexion raakte een 47-jarige fietser uit Zoetermeer gewond. Het slachtoffer fietste op de Paletsingel, kreeg vermoedelijk geen voorrang en kwam in botsing met de bus. De vrouw viel en is met een hoofdwond en verwondingen aan haar been vervoerd naar een ziekenhuis.