Europese goedkeuring Telzir nu ook voor HIV-behandeling kinderen

06/11/2007 11:57



GlaxoSmithKline BV



6 november 2007, Zeist --- De Europese registratie autoriteit EMEA heeft Telzir (fosamprenavir), een proteaseremmer van GlaxoSmithKline (GSK) goedgekeurd voor de behandeling van kinderen (1,2,3,4) Het geneesmiddel kan nu worden ingezet binnen de behandeling van met HIV geïnfecteerde kinderen van 6 jaar en ouder. Voor volwassenen is fosamprenavir al sinds eind 2004 op de markt.

"Wij zijn blij met dit besluit, dat een uitbreiding betekent voor de behandelingsmogelijkheden van kinderen met HIV. Volgens UNAIDS, leven wereldwijd naar schatting 2,3 miljoen kinderen jonger dan 15 jaar met HIV. In Nederland gaat het om een aantal van 106 kinderen jonger dan 13 jaar. Deze stap vooruit betekent een nieuwe mijlpaal die past binnen het doel dat GSK zichzelf heeft gesteld ter verbetering van de reeks behandelingsopties voor mensen met HIV", zegt Rudolf van Olden, Medisch Directeur van GSK. Fosamprenavir is zowel beschikbaar in vloeibare vorm als in tabletvorm.

ONTWIKKELINGSLANDEN
GSK heeft zich gecommitteerd om al haar HIV remmers beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Ze worden tegen not-for-profit prijs geleverd aan de publieke sector en aan maatschappelijke organisaties in 64 van de armste landen in de wereld. Ook werkt het bedrijf continu aan nieuwe behandelingen en ondersteunt daartoe 28 HIV/AIDS studies in ontwikkelingslanden, in samenwerking met onderzoekspartners.

OVER GLAXOSMITHKLINE
GSK heeft een uitdagende en inspirerende missie: de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door hen in staat te stellen meer te doen, zich beter te voelen, en langer te leven. Het is tot nu toe het enige farmaceutische bedrijf dat zowel onderzoek doet naar nieuwe vaccins als naar geneesmiddelen tegen HIV en aids, tuberculose en malaria, de drie prioriteitsziekten volgens de Wereld Gezondheids Organisatie, WHO. Voor meer informatie: www.gsk.nl en www.gsk.com

EINDE PERSBERICHT