Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 06-11-2007

Politie vraagt getuige zich te melden

HOOGEVEEN - De politie zoekt een bestuurder van een auto die vrijdagmiddag tegen 12.30 uur de Stephansonstraat overstak naar een bedrijf aan de andeer kant van de weg. Op dit tijdstip is een bromfietsster ten val gekomen. De vrouw kwam van de rotonde reed over de Stephansonstraat, voor haar van links kwam de automobilist. De 16-jarige vrouw is een stukje van de film kwijt en weet niet exact hoe het voorval heeft kunnen gebeuren. Een voorbijganger is gestopt en heeft de politie gewaarschuwd. De vrouw reed op een rood/grijze scooter. Ze droeg een zwarte broek, en zwarte jas. Graag wil de politie in contact komen met de bestuurder van de auto en ook de passant die geholpen heeft. Heeft u informatie die in deze zaak van belang kan zijn, belt u dan met de politie via 0900-8844.(07191676)

Brand in schuur, hennepkwekerij ontdekt

NIJENSLEEK - Maandagmorgen is er brand uitgebroken in een schuur aan de Dwarsweg. Tijdens de bluswerkzaamheden door de brandweer werd een kelder met hennepplanten ontdekt. Ongeveer 400 planten werden aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Twee bewoners een 46-jarige man en 19-jarige jongeman zijn aangehouden. De politie stelt een verder onderzoek in. (07191642)

Racende auto's

ASSEN - Maandagavond werd bij de politie overlast gemeld. Er zouden auto's racen. De politie, die in de omgeving van de Borgstee was, heeft direct onderzoek ingesteld. Twee jongens hielden een sprintwedstrijd met hun auto. Beiden hebben een proces-verbaal gekregen.(06-191598)

Vroege vogel gepakt

BEILEN - Maandagochtend heeft de politie een 44-jarige inwoner van Midlaren aangehouden. De man reed in zijn auto over de N48 richting Hoogeveen en werd door ander weggebruikers gezien. Het rijgedrag van de automobilist viel op, de man reed langzaam, slingerend over de weg. De politie heeft de man uiteindelijk op de A28 bij Beilen aangetroffen. Een alcoholtest, gaf duidelijkheid: de man had te veel drank op om achter het stuur te zitten. Het resultaat 710 µg/l (1,6 promille). (07191651)

Fietser botst tegen trein

BEILEN - Maandagavond is een 55-jarige fietser uit Zwiggelte tussen de gesloten bomen van een spoorwegovergang bij de Altingerweg gefietst. De man heeft geluk gehad en kwam slechts met wat schrammen er vanaf. De trein heeft de bagagedrager van de fiets geraakt. De man verklaarde zelf dat hij anders nooit tussen de bomen door gaat, hij had zijn hoofd er niet bij. Toen de goederentrein gepasseerd was, dacht hij dat het spoor vrij was en stapte hij alvast op. Daarbij zag de man niet dat er ook een trein van de andere kant naderde. (07191972)

Winkeldief gepakt

EMMEN - Bij een winkel aan de Weerdingerstraat werden maandagmiddag door een 24-jarige Emmenaar verschillende levensmiddelen meegenomen, zonder te betalen. De man werd betrapt en overgedragen aan de politie. (07191840) Onderzoek na diefstal

ZEEGSE - De politie heeft maandagmiddag een aangifte opgenomen van een gestolen tractor. De rode tractor van het merk MF135 stond geparkeerd op het erf aan de Hoofdweg. Vermoedelijk is het voertuig tussen zondagmiddag 12.00 uur en maandagmiddag 1500 uur ontvreemd. De tractor is gesignaleerd. De politie stelt onderzoek in. (07191905)

Zadeldieven actief

DWINGELOO - Bij de politie is maandag aangifte gedaan van diefstal van paardenzadels. Bij de manage aan de Lheebroekerweg werden de zadels gestolen. Zondag werd ook al aangifte gedaan van diefstal van zadels, deze werden ontvreemd bij een manege in Vries. (07-191689/616)

Ongeval auto botst tegen ambulance
ASSEN - Maandagmiddag is een 39-jarige automobilist uit Assen tegen een ambulance gebotst. De ambulance was onderweg naar een melding en reed over de Europaweg Noord in de richting van de kruising met de Groningerstraat. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij groen licht kreeg en zag de ambulance niet naderen. De man is met klachten aan nek en buik naar het Wilhelmina ziekenhuis gebracht. (07191847)

Brand in schuur

KLAZIENAVEEN - Maandagavond tegen zes uur kregen de hulpverleningsdiensten melding van een brand aan de Broekweg. Het bleek te gaan om een brand in een schuur. De schuur kan als verloren worden beschouwd. De eigenaar vertelde dat hij een half uur voor de brand nog aan het lassen was. Mogelijk dat dit de oorzaak van de brand is. Omdat het dak van de schuur bedekt was met asbest platen is dit ook in de omgeving terechtgekomen. Omwonenden zijn ingelicht. (07191941)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.