Politie Rotterdam Rijnmond


* OPLICHTER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 37-jarige Rotterdammer is eind september op de Evoluon op heterdaad aangehouden nadat hij had geprobeerd om bewoners op te lichten. Gealarmeerd politiepersoneel trof de man aan. Hij was niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar bleek dat hij in aanmerking kwam voor verschillende babbeltrucs. Door te vertellen dat hij zichzelf had buitengesloten, in de directe omgeving woonde en dringend geld nodig had om naar zijn zieke moeder te gaan, wist hij elf bewoners te bewegen om geld af te geven. De man is inmiddels in bewaring gesteld.



* MAN DRONKEN ACHTER STUUR TIJDENS ONTZEGGING

KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 31-jarige Rotterdammer is maandagavond rond middernacht op de Catharinastraat aangehouden. De man bleek na controle onder invloed van alcohol. Hij bleek 1.5 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Na onderzoek op het bureau bleek het rijbewijs van de man al ingevorderd te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


* ONDERZOEK VERLATEN PLAATS ONGEVAL
KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie van district Oost stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van een automobilist die zondagmorgen rond half twaalf een aanrijding veroorzaakte. De nog onbekende man ramde rond half twaalf op de 1e Crooswijksedwarsstraat vier auto's en reed vervolgens weg. De betrokken auto werd door politieagenten korte tijd later aangetroffen op Crooswijksestraat terhoogte van het Schuttersveld. De auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. Naar de bestuurder wordt een nader onderzoek ingesteld.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben zondagmiddag een Schiedammer aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat een man een zwangere vrouw zou mishandelen op de Van Hogendorpstraat in Schiedam gingen de agenten ter plaatse. Daar aangekomen stond er een 18-jarige vrouw met een snee in haar hand buiten. Ze gaf aan dat haar 23-jarige vriend dit gedaan had. Omstanders bevestigden dit. Hierop is de Schiedammer rond drie uur aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt zaak verder.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord doen onderzoek naar een inbraak op de Hoogstraat. De bewoonster van het pand belde de politie nadat haar woning van de binnenzijde geblokkeerd werd. Rond één uur werd door getuigenverklaringen duidelijk dat de ex-vriend van de vrouw aanwezig was. Hierop hebben agenten de deur van de woning ingetrapt. De man was inmiddels verdwenen. Na kort onderzoek bleek de 23-jarige bij zijn ouders te zijn. Deze gaven aan dat de man zich maandagochtend op het politiebureau zou melden.


* BEKEURD NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een automobilist bekeurd. De man viel op doordat hij rond twaalf uur slingerend en met een niet goed gesloten deur over de Heer Bokelweg reed. Na staande houding bleek dat de 31-jarige Rotterdammer een aantal keer gezakt was voor zijn rijbewijs en er dus geen had. Op het moment dat hij aangehouden werd, was hij aan het 'oefenen'. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De man is al eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Mocht hij nog een derde keer rijden zonder rijbewijs, dan wordt zijn voertuig in beslag genomen.


* VROUW AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ROTTERDAM OUDE NOORDEN - Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een vrouw aangehouden. Na een melding huiselijk geweld gingen de agenten rond kwart voor vier naar een woning aan de Hammerstraat. Hier aangekomen bleek dat de 31-jarige vrouw een 38-jarige man geslagen en gekrabd had. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens haar aanhouding verzette ze zich en schopte hierbij de agenten. Hierop is ze ingesloten.


* AANHOUDINGEN NA AFSTEKEN VUURWERK
ROTTERDAM - MOLENLAANKWARTIER - Politieagenten van district Noord hebben zondag vijf mannen en een vrouw (19-25) aangehouden. De zes worden verdacht van het afsteken van vuurwerk. Omwonenden belden de politie nadat er vuurwerk afgestoken werd in een bushokje aan de Bergweg-Zuid. Op het moment dat de politie aankwam waren de verdachten al in de bus gestapt. Hierop is de bus na overleg met de busmaatschappij stilgezet op de Gordelweg. Rond half twee kon het zestal uit Bergschenhoek aangehouden worden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij onderzoek in de woning van één van de verdachten troffen de agenten een zak vuurwerk aan. Deze is in beslaggenomen.


* JONGEN LICHTGEWOND NA VAL UIT KLIMREK
Een 9-jarige jongen heeft zondagmiddag zijn spierscheuring in zijn been opgelopen na de val uit een klimrek. Rond kwart voor vijf viel de jonge inwoner van Middelburg uit een klimrek bij een dierentuin aan de van Aerssenlaan. Hierop is hij door ambulancemedewerkers overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. Daar bleek dat hij waarschijnlijk een achterste knieband ingescheurd had.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Een 16-jarige Rotterdammer is zondagavond rond kwart over zeven op de Vederhaven in Barendrecht aangehouden nadat hij een ruit had vernield. De verdachte reed samen met twee vrienden, eveneens afkomstig uit Rotterdam en beiden 16 jaar oud, op zijn fiets over de Vederhaven. Hij gooide zonder reden plotseling een steen door een ruit van een woning. Hierop zijn alle drie de jongens door de eigenaar van de woning aangehouden en overgedragen aan de politie. Na onderzoek op het bureau is tegen de 'gooier' proces-verbaal opgemaakt. De andere twee jongens zijn heengezonden.


* SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - Een 46-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zondag op maandag aangehouden toen hij zichzelf bevredigde op het Metroplein. Naar aanleiding van een melding stelde politiepersoneel een onderzoek in. Met behulp van cameratoezicht kon de man worden gelokaliseerd en aangehouden.


* JONGENS SLACHTOFFER STRAATROOF
BARENDRECHT - Twee jongens van 20 en 18 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Dorpsstraat-Oost beroofd. Het tweetal reed op een scooter toen zij in het park Buitenoord door twee jongens eveneens op een scooter onder bedreiging van een vuurwapen hun mobiele telefoon moesten afgeven. De 20-jarige jongens wist aan de overvallers te ontkomen en belde direct de politie de 18-jarige jongen raakte zijn mobiel kwijt. Direct werd een onderzoek ingesteld, helaas konden de verdachten niet meer worden aangehouden. De politie stelt het onderzoek in.


* JONGE OVERLASTGEVERS AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben twee jonge overlastgevers aangehouden. De twee tienjarigen liepen zondagmiddag rond twee uur over het dak van een woning aan de Lagendijk. Ook gooiden ze steentjes tegen de ruiten van de woning.
Na aankomst bij de woning bleek dat de 25-jarige bewoonster van het pand al één van de jongens vasthield. De ander kon kort hierna ook aangehouden worden. De jonge inwoners van Ridderkerk zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier hebben ze een STOP verwijzing gekregen.


* BEDREIGING LEIDT TOT AANHOUDING
ROTTERDAM GROOT IJSSLMONDE - Politieagenten hebben zondagavond een man aangehouden. De 47-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vriendin met een mes en het vernielen van haar woning. De 38-jarige vrouw belde rond elf uur de politie. Kort hierna kwamen de agenten aan bij haar woning aan de Ruigoord. Hier troffen ze de Rotterdammer nog aan met een mes. De man is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes is in beslaggenomen.


* VECHTPARTIJ NA ERGERNIS OP DE WEG
ROTTERDAM VREEWIJK - Een 40-jarige Rotterdamse is zondagmiddag lichtgewond geraakt na een vechtpartij. Een 46-jarige automobilist reed rond half twee op de Dordtsestraatweg dicht op de auto voor hem. Hier was de bijrijdster van de voorste auto het niet mee eens. Ter hoogte van de verkeerslichten stapte de 51-jarige Rotterdamse uit om verhaal te halen en sloeg hierbij op het dak van de 46-jarige. De bijrijdster van dit voertuig stapte uit. Zij kreeg direct een klap van de ander waarop haar 46-jarige echtgenoot uitstapte. Hierop ontstond een vechtpartij. Uiteindelijk is de 40-jarige echtgenote overgebracht naar het MCRZ Zuiderziekenhuis met een dikke lip en een scheurtje in haar bovenlip.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
Een 39-jarige Rotterdammer is zondagmorgen rond vijf uur op heterdaad aangehouden toen hij inbrak in een geparkeerde auto op de Boomgaardsstraat. De inbraak werd op heterdaad gezien door de eigenaar een 29-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Rotterdammer. Hierop werd de verdachte aangehouden. Toen hij zich verzette werd de man door de 22-jarige diverse keren geslagen. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Ersamus MC. Hierop is de 22-jarige man, door gealarmeerd politiepersoneel, eveneens aangehouden.


* AANHOUDING NA ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM NIEUWE WESTEN - Politieagenten van district West hebben zondagochtend een automobilist aangehouden. Tijdens een alcoholcontrole op het Aelbrechtsplein bleek dat de man teveel gedronken had. Daarbij was het rijbewijs van de 34-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats verlopen en had hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich. Hierop is hij rond acht uur aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij heeft bekeuringen gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete voor het rijden onder invloed. De verschillende partijen hebben aangegeven aangifte te gaan doen.