Politie Groningen

Dinsdag 6 november 2007

Provincie Groningen, 06-11-2007

Groningen: politie zoekt getuige van overval op erotische winkel

De politie is op zoek naar een getuige, die zondagavond getuige is geweest van de overval op een erotische winkel aan het Gedempte Zuiderdiep. De vrouw heeft vlak na de overval de politie gebeld. Zij meldde dat zij de vermoedelijke overvallers heeft zien weglopen in de richting van de Rademarkt. De politie wil graag in contact komen met deze getuige. Uiteraard wil de politie ook in contact komen met andere getuigen van dit incident. De vrouw en eventueel aandere getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Haren: fietser gewond bij ongeval

Een 13-jarig meisje uit Haren is maandagmiddag op de Rummerinkhof gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Harense fietste naast een 13-jarige vriendin, die ook in Haren woont. Op dat moment passeerde een 43-jarige taxichauffeur uit Groningen beide meiden. De Stadjer reed echter te dicht langs hun heen, waardoor beide fietsers met elkaar in botsing kwamen. De 13-jarige kwam ten val, waarna de taxi over de bovenarm van het meisje reed. Zij liep hierdoor een armbreuk op. Het slachtoffer werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: fietser en bromfietser botsen

Een 55-jarige man uit Groningen is maandagochtend bij een ongeval voor de fietstunnel onder de Pleiadenbrug gewond geraakt. De Stadjer verleende op zijn fiets geen voorrang aan een van rechts komende snorfietser, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Groningen. De fietser kwam door de aanrijding ten val. Hij werd met letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: overval op sieradenwinkel

Een onbekende man heeft maandagmiddag een overval gepleegd op een sieradenwinkel in de Oosterstraat. De overvaller kwam de winkel binnen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij eiste geld van een 45-jarige medewerkster. De vrouw gaf vervolgens een onbekend geldbedrag af aan de man. Met de buit koos de overvaller het hazenpad. De politie beschikt over een signalement van de overvaller. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in.

Groningen: politie pakt inbrekers door getuige

De politie heeft maandagnacht in de Jennerstraat twee Stadjers van 33 en 36 jaar aangehouden voor inbraak. De politie werd gewaarschuwd door een alerte getuige. Op de plek van de inbraak trof de politie twee openstaande garageboxen aan. In één van de boxen trof de politie de 33-jarige man aan. Even later werd ook de drie jaar oudere man in een box aangetroffen. Ook werden twee breekwerktuigen in een garagebox gevonden en in beslag genomen. Beide verdachten werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: politie opvallend aanwezig tijdens Adrillen

De politie is maandag opvallend aanwezig geweest in Winschoten om de festiviteiten van de Adrillen zoveel mogelijk feestelijk te laten verlopen. Er zijn drie personen aangehouden. Een 60-jarige man uit Nieuwe Pekela is aangehouden, omdat hij een meisje een kopstoot had gegeven en twee andere meiden had geschopt. Daarnaast is iemand aangehouden voor belediging en iemand anders voor openbare dronkenschap. Verder zijn zes bekeuringen uitgeschreven: wildplassen (2x), niet kunnen legitimeren (2x), vechten op de openbare weg (2x).

Nieuw Beerta: auto over de kop

Een 26-jarige man uit Blijham is maandagavond met zijn auto over de kop geslagen. De man reed over de Hoofdweg in Nieuw Beerta en raakte op een gegeven moment in de berm. Vervolgens raakte de auto in de slip en sloeg over de kop. De bestuurder kwam er met een paar schrammen vanaf. Hij verklaarde zelf alcohol en drugs gebruikt te hebben. Van de man is een bloedproef genomen om vast te kunnen stellen in welke mate hij onder invloed verkeerde. De auto moest worden afgesleept.

Stadskanaal: goederen bedrijfsinbraak teruggevonden

De politie heeft een auto en diverse goederen die waren weggenomen bij een bedrijfsinbraak teruggevonden. Bij een bedrijf aan de Steenhouwerweg in Stadskanaal zijn maandagavond een bedrijfsauto en diverse verwarmingsketels weggenomen. Onbekenden hadden zich de toegang tot het pand verschaft door een ruit te vernielen. Dankzij het inbraakalarm kon direct een onderzoek worden gestart. De auto en de goederen werden uiteindelijk teruggevonden in Assen. De daders zijn niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Marum: auto over de kop

Een 21-jarige automobilist uit Amsterdam is maandag op de A7 bij Marum licht gewond geraakt. De man is vermoedelijk in de rechter berm geraakt en door sterk oversturen ontstaat een klapband aan de linkerzijde van de auto. Vervolgens rolt de auto over de kop. De automobilist is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan lichte verwondingen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Vierhuizen: rijbewijs snelle automobilist ingevorderd

De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Groningen. De man reed met een snelheid van 130 km/uur over de N361 bij Vierhuizen. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: man naar ziekenhuis na mishandeling

Een 62-jarige man uit Stadskanaal is maandag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed met zijn auto over de Lyceumlaan in zijn woonplaats, toen hij werd aangesproken door twee mannen. Beide mannen zouden de man vervolgens hebben geslagen. Bovendien is er over de auto van de Kanaalster heen gelopen. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding daarvoor is geweest.

Lellens: automobilist gewond

Een 48-jarige automobilist uit Usquert is maandag gewond geraakt. De man reed over de Hemerterweg in Lellens. Op een gegeven moment kwam hij in de rechterberm terecht. Een te hevige stuurcorrectie zorgde ervoor dat hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam via een betonnen paal in het bouwland terecht. De man is met letsel aan zijn hoofd en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: vrouw gewond na val van fiets

Een 60-jarige vrouw uit Winsum is maandagavond gewond geraakt. De vrouw fietste over de Onderdendamsterweg in haar woonplaats. Plotseling verloor ze haar evenwicht, vermoedelijk door een zware boodschappentas aan haar stuur. De vrouw viel en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Delfzijl: alcomobilist rijbewijs kwijt

Een 49-jarige automobilist uit Delfzijl moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd gecontroleerd op de Kustweg in Delfzijl. Een blaastest kon niet met goed gevolg worden afgelegd. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man onder invloed was van 2,3 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: tractor op autoweg

De politie heeft maandag een tractor van de autoweg N33 bij Wildervank geplukt. De 30-jarige bestuurder uit Kampen was de weg kwijt en probeerde de kortste weg te nemen. Aangezien de autoweg niet bedoeld is voor landbouwverkeer, kreeg de man een bekeuring. Onder begeleiding van de politie is hij naar de juiste weg gebracht.

Winschoten: verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole in Winschoten en omgeving zijn maandagmiddag 9 bekeuringen uitgereikt. Vier bekeuringen waren voor automobilisten, die de autoramen onvoldoende lichtdoorlatend hadden. Variërend van 35% tot 37,3% in plaats van het minimum vereiste van 70%. Daarnaast zijn drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Eén bromfietser is bekeurd voor het niet dragen van een helm en één automobilist is bekeurd omdat de auto niet verzekerd was.

Ook maandagavond werd het verkeer gecontroleerd. Daarbij werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: fietsen zonder licht (8x), negeren rood licht spoorwegovergang, bromfietser over de stoep, snelheidsoverschrijding (4x), geen gordel, defecte claxon, lekke uitlaat, parkeren op gehandicapten parkeerplaats zonder vergunning, tegen de richting inrijden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse locaties in de provincie snelheidscontroles gehouden.

Winschoten, Zuiderveen: aantal gecontroleerde voertuigen: 1453, aantal overtredingen: 159, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1215, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1230, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.