BOVAG

06-11-2007
BOVAG: niet treuzelen met 90 km/h voor caravans

BOVAG is verheugd dat minister Eurlings de maximum snelheid voor autos met caravan en aanhanger gaat verhogen naar 90 km/h. Dat invoering nog twee jaar op zich laat wachten is teleurstellend, aldus de brancheorganisatie.

Het optrekken van de maximumsnelheid voor caravans en aanhangers is goed voor de doorstroming en neemt veel irritatie weg bij medeweggebruikers. De praktijk leert dat vrachtwagens vaak net iets harder rijden dan 80 km/h en caravans net iets langzamer. Hans Louwers, secretaris van BOVAG-afdeling kampeerbedrijven: Dit snelheidsverschil zorgt voor veel irritatie bij truckchauffeurs en ook bij achteropkomend verkeer dat noodgedwongen achter een tergend langzaam inhalende truck moet blijven hangen. Dat soort inhaalmanoeuvres is straks niet meer nodig. Met een vlotter doorstromend verkeer als gevolg.
Louwers: Het is een maatregel die geen cent kost en die onmiddellijk ingevoerd kan worden. Het is daarom teleurstellend dat de minister meldt dat de verhoging pas over twee jaar in kan gaan in verband met een geautomatiseerd systeem voor het afhandelen van bekeuringen. Wat ons betreft: meteen invoeren. Handhaven van de maximum snelheid kan ook op andere manieren dan via flitspalen en trajectcontroles. Er rijden genoeg KLPD-autos rond.

Een coalitie van BOVAG, KCI, EVO, TLN, Focwa en ANWB pleit al enige tijd voor verhoging van de caravansnelheid. Op initiatief van BOVAG stuurden duizenden kampeerders minister Eurlings afgelopen zomer een vakantiekaartje met het verzoek de snelheid te verhogen. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 06-11-2007