AutoRai

Eerste steen gelegd in Abu Dhabi voor eerste Ferrari themapark ter wereld

(11/6/2007)
Op 3 november is in Abu Dhabi tijdens een officiële plechtigheid de eerste steen gelegd waarmee de start werd gemarkeerd van de aanleg van één van de meest multi-dimensionale en hoogst interessante entertainmentattracties ter wereld: het Ferrari Thema Park.

Officials en speciale gasten waren aanwezig, waaronder Ferrariâs President Luca di Montezemolo, Ahmed Ali Al Sayegh, voorzitter van ALDAR Properties, en genodigde vertegenwoordigers van de pers, de overheid en zakelijke relaties vanuit de gehele wereld. Tijdens de officiële plechtigheid werd een speciale âtijdcapsuleâ begraven met daarin een drijfstang en een zuiger van de F2007, de Formule 1 kampioensauto van 2007, samen met de eerste artist impression van het Ferrari themapark op Yas Island. De capsule zal in 2047 weer worden opgegraven tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Ferrari.

âDit is een zeer speciaal jaar voor Ferrari,â aldus de heer Di Montezemolo. âSamen met het buitengewoon grote commerciële succes van onze GT-modellen, het F1 Wereldkampioenschap bij de constructeurs en de titel bij de rijders met Kimi Raikkonen, ben ik enorm trots aanwezig te kunnen zijn bij de symbolische start van dit grootse project. Bovendien vieren wij dit jaar het 60-jarig bestaan van Ferrari en deze plechtigheid heeft daarom een extra glans.â

Het 250.000 m2 grote park, waarvan 80.000 m2 bebouwd, vormt onderdeel van een gezamenlijk project tussen Ferrari en ALDAR Properties PJSC en het wordt een unieke basis voor ontdekkingen, gastvrijheid en schoonheid in relatie tot cultuur, smaak en de ware geest van Italië, als ook de legendarische automobielgeschiedenis, het gevoel en het erfgoed van Ferrari sportwagens en autosport. âVandaag is de viering van de eerste stap op weg naar de verwezenlijking van het eerste Ferrari themapark ter wereld,â aldus Ahmed AlAl Sayegh, Voorzitter van ALDAR Properties.

âIn Abu Dhabi maakt de ontwikkeling van vastgoed een enorm groei door en het is onze verantwoordelijkheid om projecten met de hoogst mogelijke kwaliteit te realiseren waarbij tegelijkertijd de natuurlijke omgeving en de sociale en culturele aspecten van de Emiraten behouden blijven. Ik ben er zeker van dat het samenvoegen van de kracht en de schoonheid van één van de meest toonaangevende automerken ter wereld, Ferrari, met ALDARâs ervaring in ontwikkeling en kennis van de regio, zal resulteren in een bestemming die liefhebbers van autoâs en autosport over de gehele wereld zal aantrekken.â

Wanneer het project in 2009 voltooid is, zal de attractie amusement voor het gehele gezin bieden, met onder meer hypermoderne, hightech theaters, een verscheidenheid aan uitstekend verzorgde rijopleidingen, zowel voor kinderen als volwassenen, een Ferrari-tentoonstelling en actieve leercentra, naast uiteraard voorziening voor eten en drinken alsmede entertainment. Tot de 24 attracties van het park behoren achtbanen, zowel uiterst avontuurlijk als ook geschikt voor kinderen. Deze zullen hoog de lucht in gaan, maar de âpassagiersâ ook door de gebouwen heen voeren. In het centrum van het park wordt een geavanceerd en fraai circuit ontworpen voor rijopleidingen, waar ook de eerste Formule 1 race van Abu Dhabi in 2009 zal worden georganiseerd.

Na het leggen van de eerste steen op Yas Island werd een nieuwe Ferrari Store geopend in Abu Dhabiâs Marina Mall. Ferrariâs President Luca di Montezemolo, Commercial en Brand Director Dany Bahar, Abdullah Abdel Rahim Al Fahim, Chairman van Al Fahim Enterprises en Ahmed Al Sayegh, Chairman van ALDAR Properties, waren daarbij aanwezig.

Ferrari in de Verenigde Arabische Emiraten
De V.A.E. (waartoe Abu Dhabi, Dubai en vijf andere Emiraten behoren) is één van de negen landen van Ferrari Middle East & Africa Region. Ferrari deed in 1987 haar intrede in de V.A.E. door het aanstellen van Al Tayer Motors LLC als officieel importeur en distributeur, onderdeel van de Al Tayer Group. In 2006 werden in de regio 248 Ferrariâs verkocht, een stijging van 125% ten opzichte van 2004 en 84% in vergelijking tot 2005. Al Tayer Motors verkocht in 2006 68 Ferrariâs. Eén van de grootste Ferrari Sales en Aftersales centra wereldwijd, met een oppervlakte van 1.700 m2, werd in september in Umm Al Naar (Abu Dhabi) in gebruik genomen. In het pand bevinden zich een showroom van 870 m2, een lounge, de Aftersales-divisie, een onderdelen-voorziening en een entresol voor gebruikte autoâs. Een andere Ferrari-showroom in de V.A.E. is het 3S Centrum van Dubai aan de Sheikh Zayed Road.

Na de succesvolle start van de Ferrari 60 Relay wereldreis in Abu Dhabi, op 28 januari dit jaar, en het leggen van de eerste steen voor het Ferrari Park Yas Island, vinden diverse andere belangrijke gebeurtenissen in het gebied plaats, zoals binnenkort de opening van de showrooms in Muscat (het sultanaat van Oman) en in Beiroet (Libanon). In beide gevallen zal de nieuwe Ferrari 430 Scuderia aan pers en publiek worden gepresenteerd.

ALDAR Properties PJSC
ALDAR Properties PJSC is een toonaangevende projectontwikkelaar met sterke investerings- en managementcapaciteiten. ALDAR werd primair opgericht om voor Abu Dhabi eersteklas nieuwbouwprojecten te ontwikkelen als een verantwoorde en stabiele winstgevende investering voor investeerders. ALDAR wil nieuwe maatstaven creëren voor innovatie, uitmuntende kwaliteit en waarde voor stedelijke ontwerpen en gewaardeerde ontwikkelingen. De prioriteiten zijn de onmiddellijke en toekomstige baten voor Abu Dhabi en haar inwoners. De onderneming is eigendom van bedrijven in Abu Dhabi, oprichtingsaandeelhouders en zoân 20.616 investeerders in de V.A.E. Tot de belangrijkste aandeelhoudende bedrijven van ALDAR behoren: Mubadala Development Company, Abu Dhabi Investment Company, Abu Dhabi National Hotels Company, National Corporation for Tourism & Hotels en National Investor.